Terug naar programma

Leren debatteren (4) RETORICA EN IMPROVISATIE

Fri 21 September 2007
19:30Inschrijven nieuwsbrief

Arminius start opnieuw met debattrainingen. In de laatste workshop het volgende onderwerp:

Retorica en improvisatie
Niet alleen sterke argumenten en uw houding en spreekstijl overtuigen in het debat en in de discussie. Retorica speelt ook een grote rol in het overtuigen van een ander. Hiermee wordt bedoeld de inkleding van uw betoog. Een sterke inleiding bijvoorbeeld, een krachtig naklinkende afsluiting of het slim gebruiken van een citaat van een gezaghebbend persoon uit het heden of verleden. Deze zaken en meer zorgen ervoor dat de overtuigingskracht van uw speech enorm toeneemt!

Improvisatievaardigheden zijn daarnaast van uitermate groot belang in een debat en in veel andere situaties. Wat als uw tegenstander het over een andere boeg gooit dan u verwachtte en uw voorbereiding waardeloos blijkt? Vanavond leert u hoe hiermee om te gaan. In elk debat en in elke discussie zullen uw argumenten worden weersproken, met tegenargumenten die u niet altijd zult hebben verwacht. Na deze workshop kunt u adequaat hierop reageren en bent u getraind in het onschadelijk maken van deze onverwachte tegenargumenten.

Deze laatste workshop in de serie van vier gaat diep in op twee onmisbare vaardigheden om van een sterk spreker tot een winnend spreker te worden. Retorica en improvisatie worden uw instrumenten om overtuigender te zijn dan uw sterke tegenstander!

Deelname inclusief een hapje en een drankje kost u slechts €15 per persoon.

U kunt zich aanmelden via info@arminius.nu