Terug naar programma

Leren debatteren (3) ARGUMENTATIE EN VOORBEREIDING

Fri 21 September 2007
19:30Inschrijven nieuwsbrief

Arminius start opnieuw met debattrainingen. Vanavond in deel 3 het onderwerp:
Argumentatie en voorbereiding
In het debat, maar ook in vergaderingen en discussies, is het van groot belang om inhoudelijk sterk te staan en dit ook uit te dragen. Een goede voorbereiding hoeft maar weinig tijd te kosten, veelal kunt u ook heel sterk staan wanneer het op overtuigen aankomt zonder dat een gedetailleerde kennis van zaken vereist is. Hoe komt u aan de argumenten die de doorslag geven? Hoe bouwt u deze argumenten op en hoe brengt u ze?

In deze workshop worden onder meer bovenstaande vragen beantwoord. U leert hoe u in een kwartier voor te bereiden op een debat om in dat debat inhoudelijk zeer sterk te staan. Ook bij zeer precaire of ingewikkelde onderwerpen kunt u zonder ingewijde op dat gebied te zijn een debat winnen of de doorslag geven in een vergadering of discussie!

Een goede voorbereiding is echter waardeloos zonder een goede uitvoering. Daarom leert u deze avond ook in welke vorm en in welke volgorde u uw argumenten naar voren moet brengen om het meeste effect ermee te sorteren. Hiernaast komt aan bod wat u moet doen wanneer u in uw betoog wordt aangevallen, en hoe u uw stelling ondermijnende vragen van een tegenstander niet alleen op een sterke manier kunt beantwoorden, maar zelfs hoe u deze vragen en kritische opmerkingen in uw voordeel kunt gebruiken.
Deelname inclusief een hapje en een drankje kost u slechts €15 per persoon.

U kunt zich aanmelden via info@arminius.nu