Terug naar programma

Kill your darlings

wo 17 februari 2016Inschrijven nieuwsbrief

In Kill Your Darlings bespreekt een kritisch forum o.l.v. Hans Sibarani actuele producties en voorstellingen van landelijke, internationale en Rotterdamse allure – zolang het onderwerp boven de mainstream uitgaat en boeiend, exclusief, subliem, spraakmakend is. Deze Kill Your Darlings wordt afgesloten met een muzikale live-performance van Nancy Brick, dit jaar verschijnt de tweede cd nadat hun debuutalbum in 2012 juichend werd ontvangen.

Forum:

  • Sarah van Binsbergen, journalist en cultuurwetenschapper
  • Hugo Bongers, oud-secretaris Rotterdamse Raad Kunst en Cultuur
  • Fred van der Hilst, acteur/theatermaker
  • Hans Sibarani, gespreksleider

 

Met in deze editie:

Schuberts Winterreise. Een meesterwerk ontleed. Ian Bostridge  belicht in 24 hoofdstukken de raadsels, de context en de weerklank van een ongeëvenaard muziekstuk dat hij meer dan honderd keer vertolkte.

De Revisor. Gogol’s komedie over hebzucht en ijdelheid roept wisselende reacties op in de bewerking van Theu Boermans. Hoeveel klucht, musical en tv-show verdraagt een satire op de hedendaagse politiek?

Tomorrow Eyes. Remy van Kesteren voert op zijn recent verschenen cd grotendeels werk uit van eigen hand. De man achter de harp als hip en swingend fenomeen dat volle zalen trekt: how come?

Ulay / Polaroids in het Nederlands Fotomuseum toont vroeg en recent polaroidwerk van de Duitse kunstenaar die vanaf de jaren zeventig sociale en intieme conventies doorbrak en roem vergaarde aan de zijde van Marina Abramovich.

Hitchcock/Truffaut. Kent Jones reconstrueerde in een fascinerende documentaire het achtdaagse interview van François Truffaut dat Alfred Hitchcock voor eeuwig revancheerde en resulteerde in de bijbel van de cinematografie.

Deze avond is georganiseerd door Ram Horna i.s.m Arminius.