Terug naar programma

Kill Your Darlings

ma 24 juni 2024
field_544658a1ce1f5Plan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Dit keer met:

  • Siebe Thissen, hoofd Beeldende Kunst & Openbare Ruimte, CBK Rotterdam, over zijn boek Beelden. Stadsverfraaiing in Rotterdam sinds 1940.
  • Hagar Peeters won de prestigieuze Fintro Literatuurprijs voor haar eerste roman Malva waarin ze een verborgen geschiedenis blootlegt en een stem geeft aan de in de steek gelaten dochter van Pablo Neruda.
  • Van het Rotterdamse culturele tijdschrift Hard Werken verschenen tussen 1979 en 1982. TENT toont in een expositie de grote invloed op grafische vormgevers aan de hand van alle tien de edities, foto- en archiefmateriaal.
  • Vijftig jaar na dato wordt het legendarische album Pet Sounds van de Beach Boys gevierd met een heruitgave. Muzikaal genie Brian Wilson  maakt een wereldtournee en  Nederlandse artiesten brengen een Tribute to the Beach Boys in het Amsterdamse Concertgebouw.
  • Elle van Paul Verhoeven is zijn eerste nieuwe film in tien jaar tijd waarin een vrouw een kat-en-muisspel speelt met haar verkrachter. Een kolfje naar de hand van hoofdrolspeelster Isabelle Huppert.

Gespreksleider: Hans Sibarani 

Forumleden: Anna Rottier, theatermaker en vertaler; Tjeu Strous, publicist en voormalig hoofd beleid RRKC; Pim Wiersinga, schrijver en Hans Sibarani, gespreksleider. Aan het eind van het programma is er een muzikale live-performance.

Dit programma is georganiseerd door Ram Horna i.s.m. Arminius.