Terug naar programma

Kill your darlings

Tue 29 March 2016Inschrijven nieuwsbrief

In deze editie:

– Not the Tommy Cooper Story van Toneel Maastricht verenigt René van ’t Hof, Jan Jaap van der Wal en Vincent van Warmerdam in een muzikale komedie als ode aan de meest wonderlijke Britse komiek aller tijden.
– In haar roman Goud roem citrus schetst Claire Vaye Watkins een toekomstbeeld van Californië als een door droogte geteisterd niemandsland en verweeft ze het verleden van haar vader die tot de bende van Charles Manson behoorde.
– Wim Pijbes koos er voor om op een hoogtepunt te vertrekken bij het Rijksmuseum en maakte een overstap die niemand had verwacht. Terugblik op zijn directoraat, de herrezen status van het Rijksmuseum en de Van Caldeborgh verzameling.
– The Museum of Everything toont als rondreizend museum onontdekte en onbedoelde kunstenaars die buiten de gevestigde kunstorde vallen. Het grootschalige overzicht in de Kunsthal sluit aan op de groeiende fascinatie voor outsiders en autodidacten.
– Vertaler Arie van der Ent over De Luchthaven van Sergej Lojko en Miriam Guensberg over haar roman Poolse tranen.
 g5
In Kill Your Darlings spreken culturele makers en een kritisch forum over actuele producties en voorstellingen die boven de mainstream uitgaan en boeiend, exclusief, subliem, spraakmakend zijn. Forumleden zijn:
  • Hugo Bongers, Oud-secretaris Rotterdamse Raad Kunst en Cultuur
  • Fred van der Hilst, Acteur/theatermaker
  • Anna Rottier, Theatermaker en vertaler
  • Hans Sibarani, Gespreksleider
Deze avond wordt afgesloten met een muzikale live-performance van Wooden Soldiers. Deze avond is georganiseerd door Ram Horna i.s.m Arminius.