Terug naar programma

Kiezen voor cultuur

di 22 februari 2022
19:00Inschrijven nieuwsbrief

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseren de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) en debatpodium Arminius het politieke debat Kiezen voor cultuur.

Lijsttrekkers en cultuurspecialisten van de verschillende politieke partijen gaan tijdens dit programma met elkaar én met vertegenwoordigers van de Rotterdamse culturele sector in gesprek over de belangrijkste onderwerpen voor de komende jaren op het gebied van kunst en cultuur.

Hoe ziet de cultuursector eruit ná corona? Is er een houdbaarheidsdatum voor coronasteun? Hoe wordt (of blijft) cultuur toegankelijk voor iedere Rotterdammer? Is er voldoende ruimte en steun voor nieuwe makers in de stad? Hoe belangrijk is cultuureducatie? Hoe urgent is aandacht voor maatschappelijke thema’s als diversiteit, inclusiviteit en sociale veiligheid in tijden van een crisis zoals de corona-pandemie? En hoe belangrijk is cultuur sowieso wel of niet voor de verschillende partijen?

De politici: Chantal Zeegers (D66), Natasha Mohamed-Hoesein (DENK), Judith Bokhove (GroenLinks), Christine Eskens (CDA), Thomas Roskam (Leefbaar Rotterdam), Co Engbers (PvdA), Diederik van Dommelen (VVD), Ruud van der Velden (Partij vd Dieren), Nico van Scheijndel (50plus), Tjalling Vonk (Christenunie), Burak Yildiz (Socialisten 010), Theo Coskun (SP), Imane Elfilali (VOLT), Mieke Megawati Vlasblom (Bij1).

De culturele ‘uitdagers’: Tasha Slagtand (House of Knowledge), Sandro Setola (Groot Rotterdamse Atelier Enquête), Liesbeth Levy (KCR), Simone da Silva (Dig It Up), Rene Geerlings (MAAS).

Politiek verslaggever Peter Groenendijk (AD-Rotterdams Dagblad) vat aan het eind van het programma de belangrijkste punten van de avond samen.

Gespreksleiding is in handen van Hasna el Maroudi.
Het programma wordt afgesloten door politiek verslaggever Peter Groenendijk (AD/Rotterdams Dagblad) die de belangrijkste punten van de avond samenvat.

Let op: coronamaatregelen en livestream tickets
Voor het bezoeken van evenementen van Debatpodium Arminius is een coronatoegangsbewijs nodig. Houd bij de entree ticket, corona app en legitimatie bij de hand om zo soepel mogelijk naar binnen te kunnen.

Er zijn voor deze middag twee soorten kaarten: zaaltickets en livestream tickets/reserveringen. Nadat je een livestream ticket gedownload hebt, ontvang je automatisch een ticket-mail met daarin de link naar de livestream. Niet ontvangen? Check je spambox en/of controleer je andere mailboxen (mogelijk staat er in jouw Stager-account een ander mailadres van jou opgeslagen). Toch niet gevonden? Mail dan naar publiciteit@arminius.nl.

Bekijk ook de andere programma’s in Arminius