Terug naar programma

John Boyne: Toen de wereld brak

ma 7 november 2022
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Guiding Voices presenteert de Ierse schrijver en journalist John Boyne. Hij gaat in gesprek met interviewer Ernest van der Kwast over zijn nieuwe roman Toen de wereld brak.

Toen de wereld brak is het vervolg op De jongen in de gestreepte pyjama (2006), waarvan wereldwijd meer dan elf miljoen exemplaren zijn verkocht. Gretel Fernsby, Bruno’s zus, leidt al meer dan zestig jaar een ogenschijnlijk comfortabel leven in Londen. Herinneringen aan haar angstige jeugd in Duitsland, Polen en naoorlogs Frankrijk heeft ze diep weggestopt. Wanneer ze Henry ontmoet, de negenjarige zoon van haar nieuwe buren, vliegt het verleden haar in volle vaart aan. Met Toen de wereld brak laat John Boyne overtuigend zien hoe onmogelijk het is te ontsnappen aan gevoelens van schaamte, schuld en medeplichtigheid.

John Boyne (1971) is schrijver en journalist. Hij schreef twintig romans, waaronder het bekroonde boek De jongen in de gestreepte pyjama dat werd bewerkt voor film, theater en opera. Andere internationale bestsellers zijn Wat het hart verwoestEen ladder naar de hemel en Mijn broer heet Jessica. Zijn boeken verschijnen in bijna zestig talen. John Boyne woont in Dublin.

‘Schuld en medeplichtigheid hebben vele facetten. John Boyne is een meester in historische fictie.’
– John Irving

Voertaal: Engels

Dit programma wordt georganiseerd door Guiding Voices i.s.m. Debatpodium Arminius.

Bekijk ook de andere programma’s in Arminius.