Terug naar programma

Online: Immoral labour markets – Roberto Weber

zo 6 september 2020
16:00Inschrijven nieuwsbrief

Let op: wegens de huidige COVID-19 is spreker Roberto Weber niet in de gelegenheid naar Nederland te komen. Het programma wordt daarom online georganiseerd via Zoom. Heeft u al een ticket gekocht? We nemen dan contact met u op via de mail. 

De coronacrisis heeft veel mensen aan het denken gezet over het belang van het werk dat ze doen. Sommige banen werden als onmisbaar bestempeld, zoals in de zorg, de supermarkt, het transport en de media. Andere banen leken opeens een stuk minder belangrijk. Sommige mensen realiseerden zich dat hun baan misschien wel een beetje lijkt op wat de antropoloog David Graeber een ‘bullshitbaan’ noemt: een baan waarin je geen wezenlijke bijdrage aan de maatschappij levert, of de maatschappij zelfs schade doet.

Tijdens deze zomerzondaglezing spreekt Professor Roberto Weber over moreel en immoreel werk. Welke beroepen en werkgevers zien mensen als meer en minder moreel? Hoe is dat gerelateerd aan de salarissen die er betaald worden? En hoe gemakkelijk zijn mensen over te halen om immoreel werk te doen? Bereid je voor op een aantal ongemakkelijke waarheden. Aansluitend op de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Roberto Weber  is Professor of the Economics of Corporate Culture, Business Ethics and Social Responsibility aan de University van Zürich.

Moderator: Robert Dur

Let op! Voertaal is Engels.

Tijdens de Arminius Zomerzondaglezingen word je door inspirerende sprekers bijgepraat over actuele onderwerpen. Van mythes in het klimaatdebat, tot fantoomgroei in de economie; van AI, tot identiteit en influencers. De lezingen duren ongeveer 40 minuten, daarna is er ruimte voor vragen. Deze Arminius Zomerzondaglezing wordt georganiseerd door Arminius en economenberoepsvereniging KVS.