Terug naar programma

Let op: Wordt verzet | Denkcafé: De Rotterdamse woningnood en hoe toch een woning te krijgen

wo 27 januari 2021
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Het gesprek over de Rotterdamse woningnood zal verplaatst worden tot na de opheffing van de avondklok. Tickets blijven geldig voor de nieuwe nog te bepalen datum.

Veel Rotterdammers kunnen geen normale woning meer kopen of huren. Dat geldt met name voor starters, maar ook voor zzp-ers of mensen die scheiden en plots een woning nodig hebben. De hoge huizenprijzen hebben daarnaast ook andere negatieve gevolgen: het wordt bijvoorbeeld moeilijker in Rotterdam initiatieven op te zetten. De gemeente Rotterdam wil daarom duizenden woningen bijbouwen, waaronder zelfs noodwoningen. Maar er is ook kritiek op de sloop van sociale woningen. Hoe is de huidige situatie ontstaan en wanneer is er zicht op verlichting?
Ondertussen kunnen Rotterdammers wel zèlf iets doen. Er zijn initiatieven als private woningcorporaties, maatschappelijk betrokken projectontwikkelaars en zelfs kraken lijkt weer terug te keren. Wat zijn de mogelijkheden om toch een woning te bemachtigen?

Met o.a.:
Peter Boelhouwer, hoogleraar Huisvestingsystemen, TU Delft
Arie Lengkeek, oprichter Rotterdamse Woongenootschap

Gespreksleiding: Francisco van Jole en Tara Lewis

Dit debat wordt georganiseerd door Arminius als onderdeel van de Maand van de Architectuur. 

Livestreamlink
Dit programma is alleen online te volgen. Nadat je een ticket gekocht hebt, ontvang je automatisch een ticket-mail van Stager met daarin de link naar de livestream. Niet ontvangen? Check je spambox en/of controleer je andere mailboxen (mogelijk staat er in jouw Stager-account een ander mailadres van jou opgeslagen). Mail anders naar publiciteit@arminius.nl.