Terug naar programma

Hoe gaan we deze winter met elkaar om? 

ma 1 november 2021
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Eindelijk, het leven wordt voor veel mensen weer losser. Maar iedereen kent wel iemand die niet gevaccineerd is en voor die wordt het leven juist beperkter. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat iemand bang is voor de bijwerkingen of dat iemand een complot vermoedt, maar ook omdat bij sommige mensen het vaccin niet werkt. Hoe gaan we deze winter met elkaar om, vooral als het aantal besmettingen naar verwachting weer gaat stijgen? Op het werk en op school, in de sportkantine en op feestjes, we zullen met z’n allen een corona-etiquette moeten ontwikkelen.

GGD-arts Ewout Fanoy zal de actuele medische stand van zaken geven: in welke situatie heb je momenteel de grootste kans om besmet te raken? Hoe staat het met de zogenoemde ‘doorbraak-besmettingen’? Arts Jeroen Merkx, die vanaf het begin van corona betrokken is geweest bij de GGD informatielijn coronavirus zal aangeven met welke vragen Rotterdammers bellen. Daarna zal een panel van deskundigen, waaronder Beatrijs Ritsema en Hafez Ismaili M’hamdi, belangrijke vragen rondom de omgang met corona bespreken. Daarbij gaat het uitdrukkelijk niet over redenen om wel of niet gevaccineerd te worden, maar om te kijken hoe mensen met verschillende visies op corona in het dagelijks leven op een respectvolle manier met elkaar om kunnen gaan. Heeft u vragen voor het panel? Dan kunt u deze alvast sturen naar: publiciteit@arminius.nl. Gespreksleiding: Francisco van Jole.

Ewout Fanoy is GGD-arts en medisch manager van de programmaorganisatie corona GGD-GHOR Rotterdam-Rijnmond

Jeroen Merkx is arts bij GGD Rotterdam Rijnmond, bij de crisisorganisatie voor bestrijding van corona.

Beatrijs Ritsema is misschien wel de grootste autoriteit in Nederland op het gebied van omgangsnormen. Zij heeft een wekelijkse rubriek in de Trouw over etiquette en publiceerde diverse boeken.

Hafez Ismaili M’hamdi is medisch ethicus aan de Erasmus MC en lid van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving en vice-voorzitter van het Centrum van Ethiek en Gezondheid.

Er zal op deze avond extra aandacht zijn voor de livestream om mensen die niet live naar Arminius willen of kunnen komen ook aan het woord te laten. Gespreksleiding: Francisco van Jole.
Dit programma wordt georganiseerd door Debatpodium Arminius.
Coronamaatregelen
Voor het bezoeken van Debatpodium Arminius heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Houd bij de entree je ticket, corona app en legitimatie bij de hand om zo soepel mogelijk naar binnen te kunnen.

Er zijn voor deze avond twee soorten kaarten: zaaltickets en daarnaast livestream tickets waarmee u vanuit huis het programma kunt volgen. Met een livestream ticket kunt u ook vragen of opmerkingen maken die op de avond besproken kunnen worden. Mochten er vanwege corona nieuwe beperkingen zijn, dan zal een aantal zaaltickets worden omgezet in livestream-tickets. Tickets die het laatst gekocht zijn worden als eerste omgezet. Restitutie van tickets is helaas niet mogelijk.

Nadat je een livestream ticket gekocht hebt, ontvang je automatisch een ticket-mail met daarin de link naar de livestream. Niet ontvangen? Check je spambox en/of controleer je andere mailboxen (mogelijk staat er in jouw account een ander mailadres van jou opgeslagen). Nog niet gelukt? Mail naar publiciteit@arminius.nl.

Bekijk ook de andere programma’s in Arminius.