Terug naar programma

Hoe de natuur terugvecht tegen de ramp die mens heet

Tue 27 March 2018Inschrijven nieuwsbrief

De mens brengt de natuur onherstelbare schade toe. Toch? Chris D. Thomas, vermaard ecoloog en milieudeskundige, zet dit idee op losse schroeven en laat zien dat de natuur terugvecht. Onze aanwezigheid vergroot juist de biologische diversiteit in heel wat delen van de wereld en versnelt het ontstaan van nieuwe soorten. Als het leven kan herstellen van de asteroïde-inslag die de dinosaurussen uitroeide, waarom zou het dan niet bestand zijn tegen de effecten van de consumerende en producerende mens?

Chris D. Thomas schreef  hierover Erfgenamen van de aarde. Thomas is hoogleraar conservation biology aan de University of York. Hij is thans een van de meest invloedrijke ecologen, fellow aan de Royal Society en ontving diverse onderscheidingen.

‘Soepel geschreven, weldoordacht en opvallend tegengesteld aan wat iedereen denkt.’ Matt Ridley in The Times (Book of the Week)

Met:
– een column van stadsecoloog André de Baerdemaeker over de opkomst van nieuwe (Rotterdamse) soorten zoals de Rotterdamse halsbandparkiet
Teo Wams, directeur Natuurmonumenten
– KD Dijkstra, natuurhistoricus Naturalis Biodiversity Center

Voertaal: Engels. Gespreksleiding: Marco Visscher. Begeleid door diverse en exotische plaatjes van DJ Okkie.

Deze avond is live op de homepage van Arminius te volgen. Dit Denkcafé wordt georganiseerd door Arminius, Natuurhistorisch Museum en Bureau Stadsnatuur.

Lees hier het artikel naar aanleiding van dit Denkcafé

Lees artikel in trouw

Artikel Volkskrant Bioloog Chris D.Thomas