Terug naar programma

Het Rotterdamse islamdebat

Thu 8 March 2018Inschrijven nieuwsbrief

Tien lijsttrekkers gaan op donderdag 8 maart tussen 19.00 en 20.30 met elkaar in debat over de islam, tijdens een live-uitzending van Radio Rijnmond vanuit debatcentrum Arminius.

De islam en de rol van de moslimgemeenschappen in Rotterdam, vormen een belangrijk thema tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. De stad lijkt alsmaar verder verdeeld te raken en hetzelfde geldt voor de lokale politiek.

Onder leiding van Ewoud Kieviet (politiek verslaggever RTV Rijnmond) en Brahim Bourzik (hoofdredacteur De Moslimkrant) zullen de tien lijsttrekkers met elkaar in debat gaan. Het debat wordt omlijst met columns van de Rotterdamse schrijver/publicist Mohammed Benzakour en columniste Ebru Umar.

Aan het debat nemen deel: Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam), Barbara Kathmann (PvdA), Said Kasmi (D66), Leo de Kleijn (SP), Vincent Karremans (VVD), Sven de Langen (CDA), Nourdin El Ouali (NIDA), Judith Bokhove (GroenLinks), Tjalling Vonk ( ChristenUnie-SGP) en Stephan van Baarle (DENK).

Dit programma wordt georganiseerd door RTV Rijnmond en de Moslimkrant.