Terug naar programma

Geannuleerd: Het recht van de snelste in Rotterdam

zo 29 augustus 2021Inschrijven nieuwsbrief

Dit programma is wegens omstandigheden geannuleerd, iedereen met een ticket ontvangt een mail hierover. 

Het Hofplein verandert in een stadspark en de Westblaak wordt een groene promenade. Het autovriendelijke Rotterdam gaat de komende jaren behoorlijk veranderen. Thalia Verkade laat in Het recht van de snelste zien hoe decennialang de snelheid van het verkeer de buitenruimte bepaalde. Samen met fietsprofessor Marco te Brömmelstroet maakte ze een ontdekkingstocht in het denken over verkeer en kwam tot verrassende inzichten. Zo leidt sneller vervoer niet tot kortere reistijden, maar vooral dat mensen langere reizen maken. En hoeven we de vele verkeersslachtoffers niet meer te accepteren als snelheid niet langer de allesbepalende factor is. Het recht van de snelste won dit jaar de Brusse-prijs voor het beste journalistieke boek.

Thalia Verkade schrijft over Mobiliteit bij de Correspondent, studeerde Mediawetenschappen aan de Humboldt Universiteit Berlijn en Slavische Talen en Culturen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze woont in Rotterdam.

Tijdens de Arminius Zomerzondaglezingen word je bijgepraat over verschillende ontwikkelingen in de samenleving. Van natuur tot de XTC, van Erasmus tot ouderdom. Je luistert naar een college van ongeveer 40 minuten, daarna is er ruimte voor vragen. De Arminius Zomerzondaglezingen worden georganiseerd door debatpodium Arminius.

Terras
Op zomerzondagmiddagen is bij mooi weer ons schitterende terras vanaf 13:00 uur geopend. Kom voorafgaand aan het programma lekker lunchen of alleen wat drinken. Reserveren kan (niet nodig) via info@arminius.nl.

Informatie livestream- of zaal tickets
Is de zaal uitverkocht, of kijkt u liever vanuit huis, dan kunt u al onze programma’s via de livestream volgen. Via YouTube is het mogelijk om, net als in de zaal, vragen stellen aan de sprekers(s) via de comments. De vragen worden door onze livestream manager aan de spreker(s) gesteld.

Nadat je een livestream ticket gekocht hebt, ontvang je automatisch een ticket-mail van Stager met daarin de link naar de livestream. Niet ontvangen? Check je spambox en/of controleer je andere mailboxen (mogelijk staat er in jouw Stager-account een ander mailadres van jou opgeslagen). Mail anders naar publiciteit@arminius.nl.

Bekijk ook de andere programma’s in Arminius.