Terug naar programma

Het Miljoenennotagesprek | Over de florerende economie, Nederland als belastingparadijs, en de stad na corona

do 23 september 2021
20:00Inschrijven nieuwsbrief

De miljarden vlogen het afgelopen jaar de schatkist uit. Er werd gevreesd voor een diepe recessie met hoge werkloosheid, maar de economie floreert weer, werkgevers kunnen nauwelijks aan mensen komen en het begrotingstekort neemt rap af. Hoe kunnen we deze verrassende economische ontwikkelingen verklaren? En wat is verstandig begrotingsbeleid voor het nieuwe kabinet? Daarover gaan we het op 23 september hebben in het Miljoenennotagesprek met een drietal experts: Roel Beetsma (hoogleraar macro-economie aan de Universiteit van Amsterdam), Ester Barendregt (hoofdeconoom bij de Rabobank) en Martin Visser (econoom en journalist Financiële Telegraaf).

In het tweede deel van de avond zoomen we in op twee actuele thema’s. We gaan in gesprek met Arjan Lejour (hoogleraar Belastingen en Openbare Financiën aan de Universiteit van Tilburg) over de opkomst en neergang van Nederland als belastingparadijs. Eveline van Leeuwen (hoogleraar stedelijke economie aan Wageningen Universiteit en wetenschappelijk directeur van het Amsterdamse AMS instituut) zal spreken over de stad na corona.

Robert Dur (hoogleraar economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voorzitter van de Economenvereniging KVS) modereert de avond.

Het Miljoenennotagesprek wordt georganiseerd door economenvereniging KVS, Arminius en Studium Generale, Erasmus Universiteit Rotterdam. De voertaal is Nederlands.

Let op! Wat als coronamaatregelen aangescherpt worden?
Er zijn voor deze avond twee soorten kaarten: zaaltickets en online tickets. Zaaltickets worden verkocht onder de verwachting dat op 23 september weer veel bezoekers in de zaal mogen zitten. Mochten er toch beperkingen zijn, dan zal een aantal zaaltickets worden omgezet in online-tickets. Tickets die het laatst gekocht zijn worden als eerste omgezet. Restitutie van tickets is helaas niet mogelijk.

Informatie livestream- of zaal tickets
Is de zaal uitverkocht, of kijkt u liever vanuit huis, dan kunt u al onze programma’s via de livestream volgen. Via YouTube is het mogelijk om, net als in de zaal, vragen stellen aan de sprekers(s) via de comments. De vragen worden door onze livestream manager aan de spreker(s) gesteld.

Nadat je een livestream ticket gekocht hebt, ontvang je automatisch een ticket-mail van Stager met daarin de link naar de livestream. Niet ontvangen? Check je spambox en/of controleer je andere mailboxen (mogelijk staat er in jouw Stager-account een ander mailadres van jou opgeslagen). Mail anders naar publiciteit@arminius.nl.

Bekijk ook de andere programma’s in Arminius