Terug naar programma

Het Miljoenennota Gesprek – Economie in onzekere tijden

do 22 september 2022
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Luister het gesprek hier terug:

“Wat zit er in het koffertje?” is de grote vraag die jaarlijks wordt gesteld op de derde dinsdag van september. Die vraag is alleen maar urgenter geworden met de torenhoge inflatie, woekerende huizenprijzen en huren, en de nasleep (of heropleving) van de coronacrisis. Wat gaan de Prinsjesdagplannen betekenen voor onze toekomst? Komt er een naderende recessie aan? Hoe zit het met de huidige inflatie? En hoe staat onze economie ervoor?

Voor de derde keer op rij organiseren debatpodium Arminius, Studium Generale van de EUR en economenvereniging KVS het Miljoenennotagesprek. Met naast reflectie op de Miljoenennota en de algemene beschouwingen ook aandacht voor inflatie en de toekomst van werk. Met o.a.: Bas Jacobs (Hoogleraar publieke economie VU), Annelie Petersen (De Nederlandsche Bank), Ronald Dekker (Arbeidseconoom TNO), Martine Wolzak (journalist bij het FD) en Jan Middendorp (voormalig Kamerlid, promovendus aan de VU, en Head Corporate Development & Strategy bij Bunq). De avond wordt gemodereerd door Robert Dur (Hoogleraar economie EUR).

Het Miljoenennotagesprek wordt georganiseerd door economenvereniging KVS, Debatpodium Arminius en Studium Generale, Erasmus Universiteit Rotterdam. Voertaal Nederlands.

Debatpodium Arminius · Het Miljoenennota Gesprek
Debatpodium Arminius · Luister terug: Het Miljoenennota Gesprek

Bekijk hier de presentatie van Annelie Petersen, handig voor bij de het derde deel van de Podcast.