Terug naar programma

Het Jong Rotterdam Debat

ma 24 juni 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Debat met, voor en door jongeren. Deze avond gaan mbo, hbo en wo studenten de discussie aan met politici, jongerenorganisaties, hoogleraren, docenten, buurtorganisaties, gebiedswerkers, ambtenaren over hoe serieus jongeren in Rotterdam genomen worden. Voor de beste jonge debater is een iPod Touch te winnen!

Zadkine Contract Activiteiten is initiatiefnemer van het Jong Rotterdam Debat, Paul van de Laar, hoogleraar EUR verzorgt de inleiding. Studenten van de Erasmus Debating Society leiden het debat en de presentatie is in handen van leerlingen van het Zadkine Jongerenpanel. De catering wordt verzorgd door leerlingen van het Zadkine Opleidingscentrum Horeca in samenwerking met Arminius.

Genodigden zijn een keur aan politieke partijen CDA, VVD, PVDA, Leefbaar Rotterdam, D66, Groenlinks maar ook CDJA, Jonge Socialisten, Jonge Democraten, evenals woningbouwcorporaties zoals Vestia en PWS, diverse jongerenorganisaties Young EDBR, RJR, Young PBR alsook buurt- en bewonersorganisaties en gemeentelijke diensten Jeugd, Opvoeding en Samenleving, Bestuursdienst, Directie Veiligheid, Stadsregio, Griffie, Stadstoezicht en deelgemeentes.

Debat 1: ‘Zijn studenten wel maatschappelijk betrokken?’
Daagt het onderwijs genoeg uit? Is er voldoende praktijk gekoppeld aan de theorie?

Debat 2: ‘De stad, gemeente en onderwijs ziet de student niet als klant’
Jongeren zijn klanten en willen ook zo benaderd worden. Hebben deze klanten voldoende te
zeggen?

Debat 3: ‘Staat Rotterdam klaar voor de student?’
Gaan corporaties en gemeenten investeren in concept wonen, leren, werken en je buurt
upgraden voor een korting?

Aanmelden en/of reserveren aanbevolen: jongrotterdamdebat@zadkine.nl

maandag 15 februari 2010 / 18.30 uur / toegang gratis