Terug naar programma

Hans van Manen

zo 10 december 2023
15:00

entree
17,50

Zaaltickets
Inschrijven nieuwsbrief

Hans van Manen is de belangrijkste choreograaf die Nederland ooit heeft voortgebracht. Internationaal wordt hij beschouwd als een van de grootste choreografen van de twintigste eeuw en zijn dansvoorstellingen worden in alle werelddelen bij de meest vooraanstaande gezelschappen gespeeld.

Onlangs verscheen zijn biografie Gelukskind. Op deze bijzondere avond wordt Van Manen en zijn biograaf Sjeng Scheijen geinterviewd door Gijs Groenteman aan de hand van iconische filmfragmenten van dansvoorstellingen. Een avond over dans, voor iedereen die de briljantie van zijn kunstenaarschap wil beleven.

Sjeng Scheijen had exclusieve toegang tot het archief van Hans van Manen en sprak uitgebreid met hemzelf, zijn medekunstenaars en zijn geliefden. Scheijen schreef eerder de biografie van dans- en kunstpionier Sergej Diaghilev, die inmiddels wereldwijd is erkend als het absolute standaardwerk en De avant-gardisten, waarvoor hij de Bookspot Literatuurprijs 2019 won, de belangrijkste non-fictieprijs.

Interviewer: Gijs Groenteman, schrijver, presentator, programmamaker, journalist en columnist. Hij maakt meerdere succesvolle podcasts, en presenteert onder meer het programma Media Inside. Hij is een groot liefhebber van het werk van van Manen.

Deze avond wordt georganiseerd door Boekhandel Donner en Debatpodium Arminius.

Hans van Manen

Foto credits Erwin Olaf