Terug naar programma

Hand in hand, niemand aan de kant

di 8 juni 2021
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Perspectief voor Rotterdam door sociaal ondernemerschap
Er gaat veel goed in Rotterdam. De stad is enorm populair en maakte, tot het begin van de Coronacrisis, een bloeiperiode door. Maar het is ook nog steeds een stad met veel armoede en werkloosheid. Rotterdam is de stad van ‘twee snelheden’. Gelukkig zijn we rijk aan goede initiatieven en goede ondernemers die een bijdrage willen én kunnen leveren aan het oplossen van deze maatschappelijke vraagstukken.

Een verschil tussen ondernemerschap en sociaal ondernemerschap is er eigenlijk niet, of hoort er niet te zijn. Maar niet iedere ondernemer is zich bewust van de keuze die er ligt. De keuze om bij te dragen aan een meer inclusieve arbeidsmarkt voor Rotterdam.
Daarbij is de huidige manier van samenwerken nog niet volmaakt. Ondernemers en gemeente zouden elkaar nog beter moeten weten te vinden. Overheden en ondernemers gaan op verschillende manieren om met onzekerheden en potentiële arbeidsmarktkandidaten houden zich niet aan de hokjes die we voor ze bedacht hebben. Hoe zorgen we er gezamenlijk voor dat al die Rotterdammers die nu aan de kant zitten mee kunnen doen? Hoe kunnen we de kracht van ondernemerschap laten aansluiten op de kracht van de gemeente? Hoe geven we ondernemers genoeg ruimte om bij te dragen aan een meer inclusieve arbeidsmarkt en behouden we tegelijkertijd de zorgvuldigheid die de gemeente moet betrachten in de omgang met mensen en publieke middelen? Hoe zorgen we ervoor dat we de gecombineerde kracht van private en publieke initiatieven de menselijke maat krijgen die nodig is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te bereiken en op weg te helpen?
Debatpodium Arminius en impact agency Voor Goed nodigen u uit om op 8 juni in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen. Ondernemers, politici, betrokken ambtenaren, werkzoekers en werkvinders vertellen over succesverhalen en beren op de weg.

Met o.a.:
Annet van Otterloo – sociaal ondernemer (Afrikaanderwijk Coöperatie)
Barry Kors – accountmanager bij (WerkgeversServicepunt Rijnmond)
Eline Slingerland – voormalig matchmaker (Gemeente Rotterdam)
Frank Kapsenberg – directeur drukkerij Kapsenberg van Waesberge
Susila Rampersad – voormalig uitkeringsgerechtigde, heden Huismeester (Vreewijkcoöperatie)

Op de politicibank:
Aart van Zevenbergen (raadslid SP)
Duygu Yildirim (Raadslid PvdA)
Tim Versnel (raadslid VVD)
Christel Monrooij – Burgerraadslid – ChristenUnie-SGP

gespreksleider Léon van Geest

Dit programma wordt georganiseerd door Arminius en Voor Goed.

 

Informatie livestream- of zaal tickets
Momenteel mogen maximaal 50 bezoekers onze programma’s in Arminius bijwonen. Is de zaal uitverkocht, of kijkt u liever vanuit huis, dan kunt u vanaf nu al onze programma’s via de livestream volgen. Via YouTube kunt u, net als in de zaal, vragen stellen aan de sprekers(s) via de comments. De vragen worden door onze livestream manager aan de spreker(s) gesteld.

Nadat je een livestream ticket gekocht hebt, ontvang je automatisch een ticket-mail van Stager met daarin de link naar de livestream. Niet ontvangen? Check je spambox en/of controleer je andere mailboxen (mogelijk staat er in jouw Stager-account een ander mailadres van jou opgeslagen). Mail anders naar publiciteit@arminius.nl.

Klik hier als je ook de andere programma’s van Arminius wil bekijken.