Terug naar programma

Guiding Voices: Louise Fresco, De plantenjager uit leningrad

ma 6 december 2021
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Louise Fresco met interviewer Ernest van der Kwast in gesprek over haar nieuwe roman De plantenjager uit Leningrad.

Louise Fresco is schrijver, wetenschapper en columnist voor NRC Handelsblad. Ze is een unieke en geëngageerde stem in het academisch én het maatschappelijk debat over duurzame voedselvoorziening. Gepromoveerd als bio-ingenieur deed ze onderzoek op tropische plantenteelt in Afrika en reisde vervolgens de wereld rond voor de Food and Argriculture Organization van de Verenigde Naties. In 2012 publiceerde ze het magistrale boek Hamburgers uit het paradijs, over het beheer van de aarde in een tijd van ongekende groei en mondialisering. Ook schreef ze meerdere romans, waaronder De kosmopolieten, De utopisten (shortlist Libris Literatuur Prijs) en De idealisten. Fresco is voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen University & Research.

In De plantenjager uit Leningrad, de eerste historische roman van Louise Fresco, volgen we de hoop en wanhoop van de Russische plantkundige Nikolaj Vavilov. Het is een aangrijpende geschiedenis van eerlijkheid en moed van een man die werkelijk heeft bestaan en die zich in veel opzichten kon meten met Darwin en Mendel.

Dit programma wordt georganiseerd door Guiding Voices i.s.m. Debatpodium Arminius.

Bekijk ook de andere programma’s in Arminius.

 

Let op! Coronamaatregelen
Voor het bezoeken van evenementen van Debatpodium Arminius heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Houd bij de entree je ticket, corona app en legitimatie bij de hand om zo soepel mogelijk naar binnen te kunnen.