Terug naar programma

Gesprek 'Voor de Dam' | Een gesprek over herdenken (+ theatervoorstelling)

di 16 juli 2024
field_543cf7096c5fePlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Na de Dodenherdenking in Rotterdam spelen er om 21.00 uur drie voorstellingen over de Tweede Wereldoorlog: Kamp van Hotel Modern (Rotterdamse Schouwburg), Leger van het Ro Theater (Ro Theater) en Het Geheugen van Rotterdam van Onderwater Producties (Arminius). De voorstellingen worden voorafgegaan door een gesprek met de makers en artistiek leiders van de drie Rotterdamse gezelschappen; Alize Zandwijk (Ro Theater), Pauline Kalker (Hotel Modern), Jeroen Rienks en Afke Weltevrede (Onderwater Producties).

Welke rol kan theater spelen in het dichterbij brengen van een ervaring over het onvoorstelbare? Hoe verliep voor de makers het proces van fascinatie voor hun onderwerp tot het spelen van hun voorstelling? En welke emoties en vragen over het verbeelden van de verwoestende kracht van oorlog, kwamen zij tegen?
0

Gasten:
0
  • Alize Zandwijk, Ro Theater
  • Pauline Kalker, Hotel Modern
  • Jeroen Rienks en Afke Weltevrede, Onderwater Producties 

Gespreksleider: Giselle Vegter

zondag 4 mei | 19:30 u
entree: gratis op vertoon van een theaterticket van 4 mei
normaal € 5,- | studenten en Rotterdampas € 2,50

Gesprek voor de Dam is georganiseerd door debatcentrum Arminius en Onderwater Producties binnen het landelijke programma Theater na de Dam. Er is voldoende tijd om van Arminius naar het Ro Theater of de Rotterdamse Schouwburg te lopen. Klik hier voor het volledige programma van Theater na de Dam.