Terug naar programma

Gergiev Festival: Goeyvaerts Trio & Vox Luminus

Wed 4 January 2012
16:00Inschrijven nieuwsbrief

Tijdens het 17de Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival verzorgt Goeyvaerts Trio & Vox Luminus een bijzonder concert in Arminius. De maagd Maria, Moeder Gods, Zetel van Wijsheid en vooral ook Sterre der Zee is in talloze gedaanten een troosteres en beschermheilige. Dit concert schildert haar als Moeder van Smarten, treurend bij haar gekruisigde zoon.

De middeleeuwse hymne Stabat Mater inspireerde Arvo Pärt tot een verstilde toonzetting van tijdloze schoonheid. In reactie daarop componeerde James Moody een al even intiem spiegelbeeld – het Counter-Pärt, dat in dit festival zijn wereldpremière beleeft. 

Dit concert wordt uitgezonden op Radio 4 in het Max avondconcert.

Programma Goeyvaerts Trio & Vox Luminis

Moody Stabat Mater (CounterPärt) wereldpremière
Pärt Stabat Mater

Zaterdag 15 september 2012 | 16u-17u

entree normaal € 18  en t/m 26 jaar / CJP € 10   kaarten bestellen

 

Het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival is een grensoverschrijdend klassiek muziekfestival dat sinds 1996 jaarlijks in Rotterdam plaatsvindt. Het is een meerdaags evenement van internationaal niveau, met een brede programmering en een jaarlijks wisselend thema. Artistiek leider is topdirigent Valery Gergiev.

In 2012 brengt het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival u de tweede editie van de zeetrilogie: Sea & You. Tijdens Sea & You staat de intense persoonlijke band van mens tot zee centraal. Van 7 tot en met 15 september brengt het Festival een rijke programmering van opera, betoverende symfonische muziek, happenings en muzikale parels met artiesten van wereldklasse als Choir of King’s College, Lise de la Salle, Christianne Stotijn, Aleksandrs Antonenko en het Artemis Quartet.

Programma Gergiev Festival 2012