Terug naar programma

Gergiev Festival 2007 Liebesnacht

Fri 14 September 2007
20:15Inschrijven nieuwsbrief

Verbondenheid is het sleutelbegrip in dit festival. Het gaat niet over Tristan, maar over iets dat veel ongrijpbaarder is. De band met het publiek, bijvoorbeeld, die ik in mijn twintig jaar in Nederland tot iets heel speciaals heb zien groeien. Dat soort verbondenheid – met het publiek, met de musici – zorgt ervoor dat taalgrenzen en cultuurverschillen verdwijnen, omdat iedereen de muziek begrijpt. Bij de beste concerten beleef je daardoor samen een bijna mystieke ervaring. Als je het zo bekijkt, wijst dat wel aardig in de richting van Tristan – misschien toch niet toevallig de kern van een festival dat Liebesnacht als thema heeft.

Valery Gergiev

20.15 – 22.15 uur in ARMINIUS
KAMERMUZIEK
To Sleep, Perchance to Dream

Doelenkwartet
De betovering van de nacht en de zoete dromen die zij brengt: daarover gaat dit concert door het Doelenkwartet. Op het programma muziek van Lann, Dutilleux en Boesmans, plus de Nederlandse premiere van Kevin Volans’ etherische Negende strijkkwartet.

Lann Lullabye for a Young Girl Dreaming
Volans Negende strijkkwartet (‘Shiva Dances’, Nederlandse premiére)
Boesmans Summer Dreams
Dutilleux Ainsi la nuit
prijs 15,- reductie 13,- t/m 16 jaar 5,-

Liebesnacht – een festival met dat thema kan niet zonder nachtprogrammeringRamsey Nasr kreeg de vrije hand – Carte Noir – om één avond lang de nacht te plukken.

23.00-24.00 uur in ARMINIUS
CARTE NOIR
Ramsey Nasr

Dichter Ramsey Nasr begon zijn loopbaan met theatermonologen. Als acteur trad hij op met Het Zuidelijk Toneel. ‘Het lied is terug’, schreef Elsevier over Nasrs poeziedebuut 27 gedichten en geen lied. ‘Het zingt in zijn gedichten, die vooral over niet vast te houden liefde gaan. De dichter is een zanger.’
prijs 8,- reductie 6,-

Volledige programma Gergiev Festival 2007 en reserveren:
www.gergievfestival.nl