Terug naar programma

GEANNULEERD | VERS BETON LIVE, De onzichtbaarheid van sekswerkers & interview Elfie Tromp

Mon 30 March 2020Inschrijven nieuwsbrief

Vanwege het coronavirus zijn alle evenementen tot 1 september verboden. Arminius heeft daarom al deze programma’s geannuleerd. Wij gaan ons best doen om voor de meeste evenementen een nieuwe datum te vinden. Wij zullen kaartkopers van de geannuleerde evenementen per mail hierover berichten. 

 

——————————————————————————————————————

 

Waar zijn de sekswerkers gebleven? Dat is de centrale vraag in het debat van deze editie van Vers Beton LIVE onder leiding van Hasna El Maroudi. 

Katendrecht en de Keileweg; twee gebieden die vroeger bekend stonden als dé werkterreinen voor sekswerkers in Rotterdam. Maar met de sluiting van de tippelzone aan de Keileweg in 2005 en het terugdringen van de prostitutie op de Kaap, verdwenen de sekswerkers ook langzaam uit het Rotterdamse straatbeeld.
En dat geldt niet alleen voor Rotterdam. In veel gemeenten sluiten steeds meer ramen en neemt het aantal vergunningen voor prostitutie af. Hierdoor is er minder plek voor sekswerkers om legaal te werken. Daarnaast kiezen veel sekswerkers bewust voor onzichtbaarheid.

Journalisten Sylvana van Braak en Daphné Dupont-Nivet doen momenteel vergelijkend onderzoek naar de onzichtbaarheid van sekswerkers in Utrecht en Rotterdam. Waar zijn de sekswerkers gebleven? Ramen dicht; prostitutie opgeheven? is de titel van het onderzoek dat ze doen voor het journalistieke platform Investico in samenwerking met Vers Beton.

Hoe zien de werkomstandigheden van prostituees in de onzichtbaarheid er vandaag de dag uit? En wat zijn de gevaren van de nieuwe markten voor sekswerk?

Opinie: De Beste Stuurlui.
Natuurlijk trapt Vers Beton Live traditiegetrouw af met ‘De Beste Stuurlui’: een panel met opiniemakers van Vers Beton. Dit keer zijn dat Historicus Ferrie Weeda en NOS-journalist Ewout Kieviet. Zij fileren in noodtempo de belangrijkste actualiteiten, stedelijke trends en politieke dossiers.

Interview: Elfie Tromp
Hasna El-Maroudi  interviewt de Rotterdamse schrijfster en theatermaker Elfie Tromp.

Gratis entree voor supporters
Tickets: 6 euro, GRATIS voor supporters van Vers Beton. Klik hier voor de online ticketverkoop.

Hoe word ik supporter?
Supporter word je al vanaf 6 euro per maand, of 65 euro per jaar. Meld je hier aan en je krijgt de kortingscode direct doorgemaild.

Hoe krijg ik een gratis ticket als supporter?
Vul je persoonlijke kortingscode in het veld ‘actiecode’ bij de online ticketverkoop. Deze kortingscode vind je in de welkomst-email, of kijk op deze pagina (je moet wel inloggen).

Als het niet lukt, stuur ons een mailtje via info@versbeton.nl.

Dit programma wordt georganiseerd door Vers Beton en Arminius.