Terug naar programma

GEANNULEERD | Hongerklop: vader en dochter over een eetprobleem

Wed 25 March 2020Inschrijven nieuwsbrief

Vanwege het coronavirus zijn alle evenementen tot 1 september verboden. Arminius heeft daarom al deze programma’s geannuleerd. Wij gaan ons best doen om voor de meeste evenementen een nieuwe datum te vinden. Wij zullen kaartkopers van de geannuleerde evenementen per mail hierover berichten.

——————————————————————————————————————

Toen de 15-jarige Hille Steenhuis steeds vaker ruzie kreeg met haar vader over haar eetstoornis, stelde deze voor om elkaar te mailen, om zo toch in contact te blijven. Dit leidde tot ‘Hongerklop’, een boek over hun wederzijds begrip en onbegrip. Maar ook over de fitgirls die haar rolmodel waren, haar drang te sporten en over discipline en doorzettingsvermogen, of juist het gebrek daaraan. Hoe moet de omgeving reageren op iemand met een eetprobleem? Hille Steenhuis en Henk Peter Steenhuis worden op deze boekpresentatie geïnterviewd, waarna zij in gesprek gaan met het publiek en experts. Gespreksleiding: Lex Bohlmeijer.

Henk Steenhuis schreef samen met zijn dochter Hille het boek Hongerklop. Hij publiceert over kunst en filosofie in de Trouw en schreef boeken met Hans Achterhuis, René Ten Bos, Marli Huijer, en René Gude, allen voormalige Denkers des Vaderlands.

Hille Steenhuis schreef samen met haar vader Henk het boek Hongerklop, over haar eetstoornis en hun relatie. Zij wordt in maart 18 en doet dit jaar eindexamen VWO.

Gwen Dieleman is kinder- en jeugdpsychiater bij het Sophia Kinderziekenhuis

Simone Storm is coördinator Informatie-, advies- en steunpunt bij Stichting Jij, die  informatie en advies geeft over eetstoornissen, zie www.stichting-jij.nl

 

 

Dit programma wordt georganiseerd door Arminius.