Terug naar programma

GEANNULEERD | Denkcafé, Mythen over zelfmoord

Wed 22 April 2020Inschrijven nieuwsbrief

Vanwege het coronavirus zijn alle evenementen tot 1 september verboden. Arminius heeft daarom al deze programma’s geannuleerd. Wij gaan ons best doen om voor de meeste evenementen een nieuwe datum te vinden. Wij zullen kaartkopers van de geannuleerde evenementen per mail hierover berichten.

——————————————————————————————————————

Zelfmoord is nog altijd een taboe en misschien is het wel daarom dat er veel mythen over bestaan. Zoals dat veel mensen die zelfmoord plegen een verlangen naar de dood hebben en dat er daarom bij deze mensen weinig aan te doen is. Of dat je beter het er niet teveel over kunt hebben omdat je mensen dan op het idee brengt. Of dat vrouwen er veel over praten, maar mannen het doen, een mythe die overigens wél waar is. Op deze avond bespreekt Derek de Beurs diverse mythen en waarheden, beantwoordt vragen uit het publiek en gaat in gesprek met andere experts.

Derek de Beurs promoveerde op het trainen van professionals in het contact maken met suïcidale patiënten. Hij is hoofd van het programma epidemiologie, data, evaluatie en monitoring van het Trimbos-instituut en schreef Mythen over zelfmoord.

Dit programma wordt georganiseerd door Debatpodium Arminius.