Terug naar programma

Frédérique Spigt | LAND | UITVERKOCHT

Wed 21 September 2011
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Cd release van LAND, het nieuwe Engelstalige album van Frédérique Spigt roept beelden op van galopperende paarden, schurken en desolate vlakten. Met de opname van LAND is voor haar een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Haar vaak autobiografische werk maakt nu plaats voor typische Wild West romantiek en verruilt Spigt Rotterdam voor Nashville. Banjo, mandoline, pedal steel guitar en diverse gitaren zorgen voor een eigenzinnige kruisbestuiving van folk, blues en country!

LAND Het nieuwe programma van Frédérique  Spigt.

Spigt gooit, zoals zo vaak in haar carrière het roer weer om. Zij verruilt haar chansons voor countrymuziek. De liedjes die zij ten gehore brengt zijn net kleine schilderijtjes. Ze roept beelden op van galopperende paarden, schurken en uitgestrekte vlakten. Ook hartverscheurende, romantische liedjes over de liefde ontbreken niet. In akoestische tranentrekkers zoals ‘Drunk and Crazy’ en ‘Momma’s only screaming’ is zij open, stoer en  gevoelig.Ze heeft de sfeer zo goed kunnen treffen dat het soms lijkt alsof u werkelijk over de prairie uitkijkt in de zinderende hitte. De country wordt niet altijd in de traditionele zin gebracht en heeft een Spigtiaans karakter met hier en daar een vleugje rock’n-blues.

Spigt zegt zelf: “Heel veel mensen van mijn leeftijd en ouder zijn opgevoed met Bonanza, en Rawhide. Wij wilden allemaal cowboy zijn vroeger, nu kan dat! Daarom is het een programma voor iedereen. Een bijzonder programma vol romantiek en humor maar vooral aanstekelijke muziek.”

De titelsong LAND geeft aan waar Spigt voor staat:

Someday a trickster will appear to you
And will put you to the test
Then you’ll finally realize
You’re just a foreigner, a guest

As I stand beyond and alone
I catch the echo in the bone
The land belongs to no man
It is it’s very own

Op het album spelen de volgende muzikanten;

Frédérique Spigt (leadvocals)
Jan van der Meij (guitars, dobro, backing vocals) 
Janos Koolen (guitars, banjo, mandoline)
Joost van Es (fiddle)
Hein Offermans (electric bass, double bass, crash cymbal) 
Gabriël Peeters (drums, percussion, bass)
Roel Spanjers (hammond organ, accordion)
Ben Jolink (vocals) 
Annemarie Gerritsen (backing vocals)

De productie is in handen van Gabriël Peeters en Frédérique Spigt. Frédérique Spigt zal vanaf 26 januari tot en met 14 april 2012 met haar muzikale begeleiders door Nederland trekken met een gelijknamige theatertour.

maandag 7 november 2011 | 20.30u  | UITVERKOCHT

cd verkoopprijs € 15 | youtube LAND

http://www.frederiquespigt.nl/