Terug naar programma

Francine Houben

Wed 29 June 2016Inschrijven nieuwsbrief

Ze ontwierp het statige Montevideo op de Wilhelminapier en de Kapel Heilige Maria der Engelen in Crooswijk. In 2015, kreeg ze de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor haar hele oeuvre. Momenteel werkt ze onder meer aan de renovatie van de beroemde New York Public Library. Maar ook in Taiwan, Groot-Brittannië, China en Spanje worden ontwerpen van haar hand gerealiseerd: creatief directeur en medeoprichter van Mecanoo Architecten: Francine Houben.

Houben gaat graag in gesprek met Rotterdammers over de stad, haar drijfveren, dromen en idealen tijdens deze laatste Rotterdam Viert de Stad! Collegetour. De Rotterdam Viert De Stad! Collegetours is een serie van 6 vraaggesprekken onder leiding van Ernest van der Kwast waarin Rotterdammers de kans krijgen met gezichtsbepalers van de stad in gesprek te gaan over verleden, heden en toekomst van Rotterdam. Dit project is onderdeel van Rotterdam viert de stad, bekijk hier het complete programma.

Dit programma wordt georganiseerd door Arminius i.s.m. AIR. De Rotterdam Viert De Stad! Collegetours is een serie van 6 vraaggesprekken onder leiding van Ernest van der Kwast waarin Rotterdammers de kans krijgen met gezichtsbepalers van de stad in gesprek te gaan over verleden, heden en toekomst van Rotterdam. Er worden opnamen gemaakt door Open Rotterdam. Dit project is onderdeel van Rotterdam Viert De Stad! (bekijk hier het complete programma) en de Rotterdam Architectuur Maand.