Terug naar programma

Fototentoonstelling 'Anders'

Tue 9 December 2008
13:00Inschrijven nieuwsbrief

Foto-expositie moet bijdragen aan wederzijds begrip PvdA-politica en Tweede Kamerlid Nebahat Albayrak opent de tentoonstelling Anders!?! zondag 26 juni om 13.00 uur in ARMINIUS. De moord op de controversiele filmmaker Theo van Gogh heeft in de samenleving gezorgd voor veel onbegrip, haat en angst voor de islam. De verhoudingen tussen moslims en niet-moslims zijn op scherp komen te staan.

In een poging de kloof tussen deze twee groepen te dichten, organiseert Hein de Bruijn een expositie van fotos die zijn gemaakt door moslims. Het beeldmateriaal is vanaf eind juni twee weken lang te zien in het Museumpark in Rotterdam. Anders!?! belicht universele menselijke gevoelens Fotografe Kathelijne Reijse begon in opdracht van De Bruijn in mei van dit jaar een cursus fotografie met een groep moslims. De groep maakte aan de hand van een aantal themas – onder meer liefde, eenzaamheid en angst – fotos. Dit resulteerde in tien fotos die op groot formaat worden geexposeerd in het Museumpark. De openluchttentoonstelling toont dat de beelden die moslims hebben bij deze gevoelens dezelfde zijn als die van niet-moslims. De initiatiefnemer wil hiermee laten zien dat we in de eerste plaats mensen zijn die allemaal dezelfde gevoelens ervaren.

De opening vindt 26 juni plaats om 13.00 uur. Na de toespraak van politica Albayrak volop gelegenheid om de fotos te bekijken en na te praten onder het genot van een borrel. 13.00 Aanvang 13:15 Openingsspeech door Nebahat Albayrak 13:45 Bezichtiging expositie 14:30 Gelegenheid voor drankje 15:00 Einde opening.

Het project Anders!?! is mede mogelijk gemaakt door het Landelijk Bureau Racisme, Stichting RADAR en drukkerij Vorm en Letters.