Terug naar programma

Film en Debat: De Achtste Dag: zal de kredietcrisis opnieuw uitbreken?

Wed 9 May 2018Inschrijven nieuwsbrief

In 2008 klapt het Europese financiële stelsel bijna in elkaar. In de documentaire De Achtste Dag nemen Europese leiders van toen als Wouter Bos, Yves Leterme en Jean Claude Trichet ons mee naar de zeven meest spannende dagen. Ze delen openhartig hun inzichten, frustraties en angsten. Wat gebeurde er echt in de achterkamers van de macht? En waar staan we nu, tien jaar later?

Aansluitend een debat om 21 uur. Welke maatregelen zijn genomen om een nieuwe crisis te voorkomen? Is dit genoeg? Wie liggen er dwars?

met:

  • Nout Wellink, ex-president van de Nederlandsche Bank
  • Casper de Vries, Witteveen hoogleraar in de Monetaire Economie aan de Erasmus School of Economics. Hij is fellow van het Tinbergen Instituut en raadslid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.   personal.eur.nl/cdevries/
  • Martijn Jeroen van der Linden onderzoekt de digitalisering van geld en nieuw economisch denken. Van der Linden is promovendus aan de TU Delft (afdeling Economics of Technology and Innovation). Zijn promotieonderzoek richt zich op mogelijke designs van het monetair systeem in het digitale tijdperk. mjvdl.com

Gespreksleiding: Geert Maarse

* De documentaire en het debat zijn ook los van elkaar te bezoeken, het is niet noodzakelijk de documentaire te zien om het debat te kunnen volgen. De documentaire is ook op andere dagen te zien.

start film: 19 uur | start debat: 21 uur

Film + debat vol tarief (€ 14) / Film + debat CJP/studentenkorting (€ 10)
Film los 9,50/ Film los met
CJP/studentenkorting 8,00 / Cineville 0,00
Debat los 6,00 / Debat los met Rotterdampas/studentenkorting 3,00
LET OP LOCATIE: LantarenVenster

Deze avond wordt georganiseerd door Arminius i.s.m. LantarenVenster.