Terug naar programma

Feyenoord City: In wiens belang?

di 15 juni 2021
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Op 17 juni staat de besluitvorming  over de volgende stap in de ontwikkeling van Feyenoord City op de agenda van de gemeenteraad. De politiek in Rotterdam is verdeeld over Feyenoord City, de gebiedsontwikkeling op Rotterdam Zuid.  De coalitie stemde voor, de oppositie tegen.
Ook de Rekenkamer van Rotterdam plaatst vraagtekens bij de miljoenen die de stad wil bijdragen aan de bouw van een nieuw voetbalstadion en stuurde vorige maand een kritische brief aan de raad.

Op 30 april jl presenteerde Deloitte de uitkomsten van een audit van de zogenoemde Position Paper (gemeentelijke positie ten aanzien van Feyenoord City), als invulling van de voorwaardelijke instemming van de gemeenteraad van mei 2017.
Voetbalclub Feyenoord heeft inmiddels laten weten akkoord te zijn met de businesscase en door te willen met de plannen.
Tijd voor een debat over de voors en tegens van Feyenoord City met betrokkenen en criticasters.

In dit debat zullen we ingaan op zowel de haalbaarheid van de businesscase als de plannen voor de gebiedsontwikkeling.
Wat is de historie van Feyenoord City? Wat zijn de mogelijkheden? Wat heb je nodig voor een goed stadion? Is de ontwikkeling van Feyenoord City in publiek belang? Wat heeft de voetbalclub Feyenoord er aan? En wat de stad en het gebied?

Met o.a.: Riek Bakker (stedenbouwkundige), Bram Logger (onderzoeksjournalist Vers Beton), Paul Hofstra (oud directeur Rekenkamer Rotterdam),  Maarten Hoekstra (docent en onderzoeker Thorbecke Academie), Jan van Ballegooijen ( architectuurhistoricus Crimson), Tsjalle van der Burgh (sporteconoom en universitair docent TU Twente), Martijn van der Steen (adjunct-directeur Nederlandse School voor Openbaar Bestuur, onderzoeker EUR) .
Schrijver en Feyenoordfan Jan Oudenaarden sluit af met een column.

Op de politicibank: Ruud van der Velden (Partij voor de Dieren) en Ellen Verkoelen (50Plus.)

Gespreksleiding: Geert Maarse

 

Dit programma wordt georganiseerd door Debatpodium Arminius en LOKAAL.

Informatie livestream- of zaal tickets

Is de zaal uitverkocht, of kijkt u liever vanuit huis, dan kunt u vanaf nu al onze programma’s via de livestream volgen. Via YouTube kunt u, net als in de zaal, vragen stellen aan de sprekers(s) via de comments. De vragen worden door onze livestream manager aan de spreker(s) gesteld.

Nadat je een livestream ticket gekocht hebt, ontvang je automatisch een ticket-mail van Stager met daarin de link naar de livestream. Niet ontvangen? Check je spambox en/of controleer je andere mailboxen (mogelijk staat er in jouw Stager-account een ander mailadres van jou opgeslagen). Mail anders naar publiciteit@arminius.nl.