Terug naar programma

Feyenoord City: In wiens belang?

di 15 juni 2021
20:00

entree
5 euro

Livestream Tickets

Op 17 juni staat de besluitvorming over de volgende stap in de ontwikkeling van Feyenoord City op de agenda van de gemeenteraad. De politiek in Rotterdam is verdeeld over Feyenoord City, de gebiedsontwikkeling op Rotterdam Zuid. De coalitie stemde voor, de oppositie tegen.
Ook de Rekenkamer van Rotterdam plaatst vraagtekens bij de miljoenen die de stad wil bijdragen aan de bouw van een nieuw voetbalstadion.

Op 30 april jl presenteerde Deloitte de uitkomsten van een audit van de zogenoemde Position Paper (gemeentelijke positie ten aanzien van Feyenoord City), als invulling van de voorwaardelijke instemming van de gemeenteraad van mei 2017.
Ook doet de Rotterdamse Rekenkamer onderzoek naar de haalbaarheid, waarvan binnenkort de resultaten bekend zullen worden gemaakt.
Voetbalclub Feyenoord heeft inmiddels laten weten akkoord te zijn met de businesscase en door te willen met de plannen.
Tijd voor een debat over de voors en tegens van Feyenoord City met betrokkenen en criticasters.

In dit debat zullen we ingaan op zowel de haalbaarheid van de businesscase als de plannen voor de gebiedsontwikkeling.
Wat is de historie van Feyenoord City? Wat zijn de mogelijkheden? En wat heb je nodig voor een goed stadion? Is de ontwikkeling van Feyenoord City in publiek belang? Wat heeft de voetbalclub Feyenoord eraan? En wat de stad en het gebied? 

Met o.a.: Riek Bakker (stedenbouwkundige), Bram Logger (onderzoeksjournalist Vers Beton), Maarten Hoekstra (docent en onderzoeker Thorbecke Academie), Jan van Ballegooijen (architect Crimson), Tsjalle van der Burgh (onderzoeker en universitair docent TU Twente), Martijn van der Steen (adjunct-directeur Nederlandse School voor Openbaar Bestuur, onderzoeker EUR) .
Schrijver en Feyenoordfan Jan Oudenaarden sluit af met een column.

Gespreksleiding: Geert Maarse

Dit programma wordt georganiseerd door Debatpodium Arminius en LOKAAL.

Livestreamlink
Dit programma is alleen online te volgen. Nadat je een ticket gekocht hebt, ontvang je automatisch een ticket-mail van Stager met daarin de link naar de livestream. Niet ontvangen? Check je spambox en/of controleer je andere mailboxen (mogelijk staat er in jouw Stager-account een ander mailadres van jou opgeslagen). Mail anders naar publiciteit@arminius.nl.