Terug naar programma

Festival De Wereld van Witte de With

vr 24 mei 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Het tweede weekend van september is traditiegetrouw het weekend van De Wereld van Witte de With. Dit driedaagse kunstenfestival claimt de straat als publiek laboratorium voor kunst van jonge Europese makers. Voor de officiële opening op vrijdag 10 september heeft beeldend kunstenaar Peter De Cupere twee bijzondere geurinstallaties gerealiseerd in de catacomben van Arminius.

Voor Witte de With festival toont Peter De Cupere zijn Smoke Room en Smile Room. Smoke Room bestaat uit meer dan 750.000 sigarettepeukjes en Smile Room is een badkamer helemaal bekleed met tandpasta. Beiden een heuse onvergetelijke geurervaring in Arminius.

Over Peter De Cupere (1970 Leuven, België)
Beeldend kunstenaar De Cupere schildert met geur, maakt geurobjecten, zeepschilderijen en -sculpturen, bouwt poëtische geurinstallaties evenals performances in video’s of live en is daarnaast een fantastisch tekenaar. Door in te spelen op de subjectieve, associatieve werking van geuren in combinatie met visuele beelden, genereert Peter De Cupere een meta-zintuiglijke ervaring die verder reikt dan het pure zien of alleen maar ruiken.

De Wereld van Witte de With vindt dit jaar plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 12 september. De locatie is de Rotterdamse kunst-as; het gebied rondom de Witte de Witstraat en het Museumpark.

Nadere informatie over de programmering in Arminius tijdens dit festivalweekend volgt binnenkort.
 

Meer info www.festivalwww.nl

Meer info www.peterdecupere.net