Terug naar programma

Fashionshow Thaumazoo | UITVERKOCHT

Mon 11 July 2011
20:30Inschrijven nieuwsbrief

Jubilerend couturier Peter George d’Angelino Tap is door Arminius uitgenodigd een experimentele haute couture collectie te ontwerpen en te presenteren geïnspireerd op het thema Thaumazoo, the island of the colourblind. D’ Angelino Tap heeft beeldende kunstwerken als inspiratiebron gekozen die refereren aan de tertiaire ring van de kleurencirkel van Goethe en Johannes Itten. Dit vormde de aanleiding zijn bewondering en verwondering uit te drukken in een diversiteit aan materialen waarmee de ontwerper vrijelijk is gaan experimenteren.

Thaumazoo is het Griekse woord voor verbazing, betrokkenheid, in verwondering over en in bewondering voor.

De couturier gaat in deze modeshow een verassende dialoog aan met bestaande en moderne beeldende kunstwerken, die hij vertaald heeft naar zestien geïnspireerde, unieke en verbluffende modecreaties. De shows van d’Angelino Tap zijn anders dan gangbare modeshows. Niet alleen zijn de ontwerpen bijzonder en extravagant, de shows worden op een performanceachtige manier neergezet. De professionele cultuur- en media visagie wordt uitgevoerd door Arthur Vriens en hairstyliste Cora de Man van Constantly Developing Motions. Na de modeshow wordt aansluitend de bijbehorende beeldende kunsttentoonstelling geopend.

Fashionshow Thaumazoo, the island of the colourblind

Vrijdag 9 september 2011 | 20.30u | uitverkocht

Over Couturier Peter George d’Angelino Tap (NL, 1961)

De modecarrière van couturier Peter George d’Angelino Tap omspant een periode van vijfentwintig jaar. In deze periode overtreft hij de grenzen van bekende, maatschappelijk geaccepteerde modeontwerpers. D’ Angelino Tap maakt theatrale ontwerpen die worden gekenmerkt door zeer uiteenlopend materiaalgebruik in uitbundige vorm en kleur. Zijn onconventionele en monumentale ontwerpen vinden daardoor veelal hun weg naar de wereld van theater, opera en ballet. Het spraakmakende recentelijk nieuwe uniform voor Stadstoezicht Rotterdam is eveneens van zijn hand.Het persoonlijke handschrift is gebaseerd op een door de ontwerper zelf ontwikkeld patroon-systeem. Hij verbindt traditionele technieken met inspiratie die hij opdoet in literatuur, muziek en beeldende kunst. De concepten die ontstaan noemt hij ‘sartorial concepts’, wat vrij vertaald betekend, kleding ontstaan in het spanningsveld tussen haute couture en kunst.

Info: www.petergeorgedangelinotap.com | www.pgxxx.com