Terug naar programma

Fantoomgroei – Sander Heijne

zo 2 augustus 2020
16:00Inschrijven nieuwsbrief

Vóór de coronacrisis riep Mark Rutte bedrijven op tot loonsverhoging. Als het goed gaat met de economie moet namelijk iedereen profiteren, bedrijven én werknemers. Sander Heijne en Hendrik Noten stellen dat dit al decennia niet het geval is, het leeuwendeel van de winsten gaat naar bedrijven en aandeelhouders. En niet alleen werknemers blijven achter, er is ook minder geld voor belangrijke investeringen in bijvoorbeeld onderwijs, zorg, veiligheid of klimaat. Zij noemen de economische groei van de afgelopen tijd daarom ‘fantoomgroei’. In hun gelijknamige boek analyseren zij hoe het zo ver is gekomen en zoeken ze oplossingen. Zie ook www.fantoomgroei.com

Sander Heijne is onderzoeksjournalist en historicus. Hij werkte jaren op de economie redactie van de Volkskrant en schreef daarna Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u over marktwerking in de publieke sector. Hij ging hierover in destijds debat in Arminius, bekijk het hier terug. 

Tijdens de Arminius Zomerzondaglezingen word je door inspirerende sprekers bijgepraat over actuele onderwerpen. Van mythes in het klimaatdebat, tot fantoomgroei in de economie; van AI, tot identiteit en influencers. De lezingen duren ongeveer 40 minuten, daarna is er ruimte voor vragen.

Wegens coronamaatregelen kunnen wij een beperkt aantal bezoekers verwelkomen in debatpodium Arminius. Om de volledige capaciteit te benutten, vragen we u het juiste ticket te kopen. Komt u samen, kies dan het duo ticket. U kunt dan naast elkaar in de zaal zitten. Komt u alleen, kies dan het single ticket. Zo kunnen wij de zaal indelen op een veilige 1,5 meter afstand.