Terug naar programma

Exegese: Een wandeling langs de zeven sloten van een politieke boodschap

Thu 22 November 2018Inschrijven nieuwsbrief

Helaas is dit programma wegens omstandigheden gecanceld.

Het gesprek tussen politieke tegenstanders kost steeds meer inspanning of komt niet eens meer tot stand. We lijken niet meer dezelfde taal te spreken en we verdenken de ander van kwade trouw. Wie haar hoop nog vestigde op een uitwisseling van rationele argumenten komt steeds vaker bedrogen uit. Als gevolg hiervan vermijden we elkaar, we beginnen er maar niet meer aan.

Gesprekken blijven hangen in gekibbel over de feiten of eindigen in een veldslag, waarin evenwichtige politieke en morele oordeelsvorming ver te zoeken is.
Wat staat ons dan te doen? Wat maakt het politieke debat zo’n hindernisbaan? Opgeven is immers geen optie. Hoe voeren we het gesprek aan het kerstdiner met onze racistische ooms en onze naïeve, boomknuffelende nichtjes?

In de nieuwe programmareeks Exegese onderzoeken we aan de hand van toespraken van politici hoe we ons moeten verhouden tot de idealen van de ander. In deze eerste editie ontleden twee denkers, die niet noodzakelijkerwijs elkaar bondgenoten zijn, een tekst met een splijtende boodschap.

Een avond voor alle deughoeren, reaguurders, millenials en babyboomers die het gesprek (aan de kersttafel) beter en grappiger willen maken.

Dit programma wordt georganiseerd door Arminius. Helaas is dit programma wegens omstandigheden gecanceld.