Terug naar programma

Euthanasie zonder arts?

Sun 17 April 2016Inschrijven nieuwsbrief

Luister hier de aflevering terug.

De huidige euthanasiewet is alweer veertien jaar oud. En voldoet nog steeds, zo stelt de Adviescommissie Voltooid Leven. Toch is er vraag naar nieuw licht op euthanasie en hulp bij zelfdoding.  Want wanneer is lijden ondraaglijk en uitzichtloos? En wie bepaalt dat? Volgens sommigen is euthanasie te makkelijk verkrijgbaar op bestelling. Zo raakte De Levenseindekliniek onlangs in opspraak. Anderen pleiten voor echte zelfbeschikking,  in plaats van de opgelegde bemoeienis van een arts.

Met o.a.:

  • Bert Keizer, verpleeghuisarts verbonden aan de Levenseindekliniek. Keizer schrijft voor het dagblad Trouw en het vakblad Medisch Kontakt  en publiceerde veel over euthanasie
  • Frank Koerselman, psychiater
  • Erwin Kompanje, medisch ethicus aan de Erasmus MC
  • Elena Lindemans, documentairemaker Moeders springen niet van flats
  • Frank Meester, filosoof

Presentatie: Marianne van den Anker en Rob Oudkerk.

Kwesties is een radioprogramma van de NTR dat wekelijks wordt uitgezonden op Radio 1 tussen 20 en 21 uur. De presentatoren Marianne van den Anker en Rob Oudkerk spitten een belangrijk onderwerp uit met betrokkenen, deskundigen en politiek, waarbij het publiek ook mee debatteert. De opnames zijn afwisselend in Rotterdam (Arminius) en in Amsterdam (De nieuwe Liefde).