Terug naar programma

Elfie Tromp: Pietà

ma 11 oktober 2021
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Schrijver, performer en theatermaker Elfie Tromp gaat in gesprek met Ernest van der Kwast over haar nieuwe roman Pietà die op 28 september verschijnt.

Pietà is een meeslepende mozaïekvertelling over een stad onder druk. In een land dat het onze zou kunnen zijn, staat een beeld van een omstreden generaal. Er zijn mensen die dat beeld weg willen hebben. Er zijn ook mensen die het koste wat kost willen laten staan. Een mysterieuze jongen klimt het beeld in. En dan komt de situatie op scherp te staan.

Elfie Tromp (1985) is schrijver en theatermaker. Ze schrijft spraakmakende columns en opiniestukken in De volkskrant en NRC Handelsblad, en is regelmatig te gast bij talkshows, waar ze praat over literatuur, poëzie óf zingt. Eerder verschenen van haar hand de romans Goeroe en Underdog, waarmee ze werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs. In het najaar herneemt ze haar theatershow NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond), over horror, feminisme en hoe om te gaan met (online) bedreigingen, waar ze veelvuldig mee te maken kreeg.

‘Pietà is een roman over botsende wereldbeelden die getuigt van durf en ambitie: veelkantig als een ideeënroman, spannend als een Netflixserie!’ – Hanna Bervoets

‘Haar proza knettert, choqueert, verwart en verkent nieuwe terreinen. Ze ontregelt en toch klopt alles. Maar bovenal: het is grappig, visionair en stemt tot nadenken.’ – Adriaan van Dis

Dit programma wordt georganiseerd door Guiding Voices i.s.m. Debatpodium Arminius.

Bekijk ook de andere programma’s in Arminius.

 

Let op! Coronamaatregelen
Voor het bezoeken van evenementen van Debatpodium Arminius heb je vanaf 25 september een coronatoegangsbewijs nodig. Houd bij de entree je ticket, corona app en legitimatie bij de hand om zo soepel mogelijk naar binnen te kunnen.