Terug naar programma

Een Jihad van Liefde: Mohamed El Bachiri in gesprek met burgemeester Aboutaleb

Sun 23 September 2018Inschrijven nieuwsbrief

Arminius en festival Djemaa el Fna – Eetplein Rotterdam presenteren samen dit programma: Jihad van Liefde, een gesprek tussen Mohamed El Bachiri en burgemeester Aboutaleb.

Mohamed El Bachiri is een Marokkaanse Belg, moslim en Molenbekenaar. Hij is ook de man van Loubna Lafquiri, zijn grote liefde en moeder van zijn kinderen die in 2016 om het leven kwam bij de aanslagen in Brussel. Zijn liefdevolle speech in het Belgische tv-programma De Afspraak beroerde miljoenen en werd het meest bekeken filmpje ooit op de Vlaamse televisie. Samen met David van Reybrouck schreef hij Een Jihad van Liefde waarvan er meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht. Ook in Nederland werd het boek een bestseller. Het succes van het optreden en het boek bracht El Bachiri tot een ontmoeting met de Marokkaanse koning.

Het toeval wil dat de vader van Mohamed El Bachiri uit het Marokkaanse geboortedorp van Ahmed Aboutaleb komt. Redenen genoeg voor een gesprek over hun Marokkaanse roots, terrorisme, maar ook over Arabische poëzie waar beiden groot liefhebber van zijn. Gespreksleiding: Margot Dijkgraaf, tolk El Bachiri: Marie-Caroline van Seggelen.

LET OP BIJ HET KOPEN VAN KAARTEN DAT U EEN TICKET-ACCOUNT NODIG HEEFT VAN Djemaa el Fna. VIA HEN GAAT DE KAARTVERKOOP. OOK AL KOCHT U EERDER BIJ ARMINIUS ONLINE-KAARTEN DAN MOET U TOCH EERST EEN NIEUW TICKETACCOUNT AANMAKEN.

Oorspronkelijk was met het ticket voor dit evenement ook de Djemaa el Fna te bezoeken. Helaas is door weersomstandigheden de Djemaa en Fna op vrijdag en zondag afgelast. Gegeven de reeds lage prijs van het combi-ticket is besloten de prijs van 8,- voor dit evenement te handhaven. Daarnaast zijn eerdere kopers op vrijdag bericht dat zij hun ticket konden gebruiken op zaterdag. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Boekhandel v/h Van Gennep verzorgt de boekverkoop.

Bezoek ook Djemaa el Fna – Eetplein Rotterdam:

foto: Fleur Beerthuis

foto: Fleur Beerthuis

foto: Fleur Beerthuis