Terug naar programma

Economencafé: Women in politics

Sat 12 October 2019Inschrijven nieuwsbrief

Helaas is dit programma gecanceld.

 

Waarom zitten er zo weinig vrouwen in de politiek? Precies 100 jaar nadat in Nederland vrouwen het actief kiesrecht kregen, is het aantal vrouwen in de politiek nog steeds laag. Hoe komt dat? Willen ze niet? Zijn het de slechte carrièrekansen of de werkwijze en selectie van politieke partijen?

Econome Pamela Campa toont met vooruitstrevend onderzoek aan waarom het zo belangrijk is dat er voldoende vrouwen in de politiek zitten en geeft concrete handelingsperspectieven om dit te bewerkstelligen.

Zijn quota – zoals in de top van het bedrijfsleven – de oplossing? Wat kunnen ervaringen in het buitenland ons hierover leren? En zijn de heersende verwachtingen over efficiëntie, corruptiebestrijding en minder economisch risicogedrag bij toename aan het aantal vrouwen aan de macht ook hard te maken?

Een avond met Pamela Campa (Stockholm School of Economics), Julia Wouters (politicologe en schrijfster van De zijkant van de Macht), Henriette Prast (hoogleraar economie en voormalig Eerste Kamerlid) en Maryse Helbert (ISS – Erasmus Universiteit Rotterdam).

Moderatie: Robert Dur (EUR)
Voertaal: Engels

Dit Economencafé wordt georganiseerd door KVS, Arminius en de Erasmus Universiteit Rotterdam.