Terug naar programma

Eckhart Tolle´s Findhorn retraite

do 18 april 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Eckhart Tolle is één van de spirituele gidsen van deze tijd. Zijn boek ‘De kracht van het nu’ is een bestseller. Dat is niet verwonderlijk, de eenvoud van zijn levenskunst gaat terug naar een eeuwenoude wijsheid: “Laat het verleden je niet opslokken en de toekomst je niet verlammen. Leef in het nu.” Een eenvoudige boodschap, waar wellicht wat op af te dingen valt, maar feit is dat veel mensen baat hebben bij deze benadering.

In 2004 leidde Tolle een retraite in het Schotse Findhorn. De lezingen die hij daar hield zijn integraal op dvd vastgelegd. Met humor en diepe mensenkennis laat Eckhart de kijkers binnentreden in een wereld van stilte en spiritualiteit waarvan men herboren terugkomt. Samen met het bijbehorende boek met natuurfoto’s biedt de ‘Findhorn retraite’ een uitgelezen mogelijkheid om eens pas op de plaats te maken en in stilte, midden in de jachtige wereld van vandaag, tot rust te komen.

De Remonstrantse Gemeente Rotterdam organiseert deze eerste Stadsretraite. De retraite wordt begeleid door mw.dr. C. Berkvens-Stevelinck. Naast het gezamenlijk bekijken en bespreken van de Findhorn retraite en het ervaren van momenten van stilte, wordt de dag ook muzikaal omlijst. Voor een lunch wordt gezorgd.

De Stadsretraite is inmiddels volgeboekt, u kunt zich niet meer inschrijven.

zaterdag 27 februari 2010 / 10.00-16.00 uur / € 20 inclusief lunch