Terug naar programma

DvD Wie voelt zich thuis in Nederland? 2011

Tue 5 July 2011
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Debat over het thuisgevoel met Jan Willem Duyvendak, burgemeester Aboutaleb en Godfried Engbersen. Je ergens thuis voelen klinkt als een goede zaak. In het programma van het vorige Rotterdamse bestuurscollege staat dan ook dat alle Rotterdammers zich thuis moeten voelen in de stad. Ook is veel stedelijke vernieuwing erop gericht het thuisgevoel te vergroten. Hoogleraar Jan Willem Duyvendak heeft veel onderzoek gedaan naar het thuisgevoel en stelt in zijn boek ‘The Politics of Home’ dat Nederland obsessief bezig is met kwesties als sociale cohesie, nationale identiteit en het thuisgevoel van Nederlanders. Volgens Duyvendak wordt de emotie van het thuisgevoel door politici gebruikt om stemmen te winnen.

Duyvendak gaat hierover in debat met burgemeester Aboutaleb en Godfried Engbersen en het publiek.  Godfried Engbersen is hoogleraar Algemene Sociologie Erasmus Universiteit Rotterdam en doet al ruim 25 jaar stadsonderzoek in Rotterdam. Moderator van deze avond is Eeva Liukku.

Voorafgaand aan het denkcafé zal Peter de Koning een actuele column voordragen. Na afloop draait Clublepop muziek waardoor iedereen zich thuisvoelt in Rotterdam in het algemeen en in Arminius in het bijzonder!

donderdag 15 september | 20u | entree € 5 euro

Studenten, RdamPas en 65+ Pas gratis


———

The Politics of Home door Jan Willem Duyvendak
Uitgeverij Palgrave Macmillan
ISBN 978-02-302-9399-1
Eerste druk 1 juni 2011
Engels, 168 pagina’s, paperback
Verkoopprijs € 23

DvD deel 1 met Jan Willem Duyvendak

DvD deel 2 met burgemeester Aboutaleb en Godfried Engbersen