Terug naar programma

DvD Redmond O Hanlon 2012

Wed 21 December 2011
20:00


Inschrijven nieuwsbrief

Redmond O’Hanlon in Arminius over Darwin, Wallace en de evolutie! Hij is avonturier, reisboekenschrijver, wetenschapper en Darwinkenner. Maar bij het grote publiek is Redmond O’Hanlon vooral bekend als presentator van de succesvolle VPRO- programma’s ‘De Beagle’ en ‘O’Hanlons Helden’. En op 23 februari is hij eindelijk in Rotterdam in Arminius!

O’Hanlon gaat in gesprek met schrijver Alexander Reeuwijk over zijn visie op de evolutie, over zijn helden en over hun onlangs verschenen boek ‘Darwin, Wallace en de anderen’.

In geheel eigen stijl neemt O’Hanlon ons mee naar de fascinerende basis van onze flora en fauna. Niet in een droog college, maar doorspekt met levendige voorbeelden en absurde anekdotes van zijn talloze uitheemse reizen.

De excentrieke Brit wordt daarin bijgestaan door Kees Moeliker, die de evolutie dagelijks op microniveau onder de loep neemt in de Heemraadssingel of op de Maasvlakte. Een niet te missen avond, of u O’Hanlon nu kent van zijn boeken, van zijn wetenschappelijke werk of van zijn enthousiaste televisieoptredens.

Redmond O’Hanlon (1947) is wetenschapper en schrijver, en een groot kenner van het werk van Charles Darwin en Alfred Wallace. Hij voer onder meer mee op het schip dat de historische reis van de Beagle herdacht en ging van Borneo tot Congo op zoek naar opmerkelijke, vaak uitgestorven gewaande, diersoorten.

Alexander Reeuwijk (1975) is reisschrijver en fotograaf. Hij schreef onder meer ‘Van Atlas tot Routeplanner’ (2008) en ‘Darwin, Wallace en de anderen. Evolutie volgens Redmond O’Hanlon’ (2011).

Kees Moeliker (1960) is bioloog, columnist en conservator van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij werd bekend met humoristische publicaties over ‘de laatste schaamluis’ en bizarre stadseenden. In 2009 publiceerde hij daarover ‘De Eendenman. Over homoseksuele necrofilie en ander opmerkelijk diergedrag’.

Redmond O’Hanlon in Arminius is een samenwerking van debatpodium Arminius, Studium Generale (Erasmus Universiteit) en Boekhandel v/h Van Gennep.

donderdag 23 februari 2011 | 20u | entree € 5 euro | UITVERKOCHT