Terug naar programma

DvD Niemand is uniek, behalve ik 2011

Tue 19 October 2010
00:00Inschrijven nieuwsbrief

Ieder mens is uniek, iedereen heeft zijn eigen sterke kanten en eigenaardigheden. Ieder mens heeft zijn eigen persoonlijkheid, zo denken we allemaal. Maar hoe persoonlijk is die persoonlijkheid nu werkelijk? In ‘Niemand is uniek, behalve ik’ stelt Eric Rassin dat we meer op elkaar lijken dan we van elkaar verschillen. We leggen teveel nadruk op persoonlijkheid en nemen meer persoonlijke verschillen waar dan er welbeschouwd zijn.

Prof. dr. Eric Rassin is bijzonder hoogleraar Rechtspsychologie aan de Faculteiten der Sociale- en Rechtswetenschappen aan de EUR. 

In dit Denkcafé gaat Rassin in op het fenomeen persoonlijkheid, maar ook op de manier waarop in de gedragswetenschappen metingen naar persoonlijkheid worden gedaan, op denkfouten en tunnelvisie binnen die wetenschappen alsook op persoonlijkheidsstoornissen. Zijn conclusie is dat wie het juk van de persoonlijkheid van zich af weet te werpen, meer uit het leven kan halen dan hij/zij ooit voor mogelijk heeft gehouden.

Vaste muziekhost van het denkcafé Clublepop draait achteraf uniek krakend vinyl en feelgood indiepop afgewisseld met opgehitste franse pop, northern soul en een vleugje ‘je ne sais quoi’ voor alle persoonlijkheden. Dit Denkcafé is een samenwerkingsverband van Studium Generale Erasmus Universiteit Rotterdam en Arminius.

Woensdag 16 maart 2011 | 20.00 uur | toegang gratis

Eric Rassin ‘Niemand is uniek, behalve ik.’
paperback | 216 blz. | Nederlandstalig
Uitgeverij Prometheus Amsterdam | juni 2010
ISBN-13: 978-90-351-3546-8
€ 17,95