Terug naar programma

DvD Hoe gezond is leven in Rotterdam? 2011

Wed 10 August 2011
20:00Inschrijven nieuwsbrief

In het onderzoek ‘Generation R’ worden 10.000 Rotterdamse kinderen vanaf hun geboorte jarenlang intensief gevolgd. Onderzoek ERGO volgt 15.000 volwassen Rotterdammers in hun verouderingsproces. Beide onderzoeken zijn internationaal beroemd en op deze avond worden een aantal resultaten gepresenteerd. Want hoe doet Rotterdam het eigenlijk qua gezondheid?

Voert het ook hierin de slechte lijstjes aan of valt dat eigenlijk best wel mee? Hoe staat het met belangrijke onderwerpen als kindersterfte en rouwverwerking?

Het Erasmus MC en de Gemeente Rotterdam hebben een samenwerking opgezet om de gezondheid van Rotterdammers te verbeteren.

Met medewerking van diverse specialisten verbonden aan het Erasmus Medisch Centrum, Lex Burdorf, Eric Steegers en Henning Tiemeier. Moderater van deze avond is Hans Kennepohl.

Dit debat is tot stand gekomen middels de samenwerking van de afdeling Onderwijs- & Wetenschapsvoorlichting van het Erasmus Medisch Centrum en Arminius.


donderdag 20 oktober 2011 | 20u | toegang gratis | reserveren verplicht


Tentoonstelling Van Piep tot Stok: jong geleerd, oud gezond!

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en het Erasmus MC hebben de tentoonstelling Van Piep tot Stok samengesteld. De tentoonstelling laat zien hoe de deelnemers aan de unieke Rotterdamse bevolkingsstudies Ergo en Generation R een belangrijke bijdrage leveren aan nieuwe kennis over gezondheid en het ontstaan van ziekten.

De tentoonstelling belicht verschillende aspecten van de bevolkingsstudies, zoals groei en ontwikkeling, gezond ouder worden, ziektebeelden, geneesmiddelen, maar ook wetenschappelijke methoden en gewoonten. Bezoekers kunnen bloedvaten in de eigen ogen bekijken, de geluiden leren kennen van verschillende MRI-scanners en uitvinden wat je ‘loopje’ zegt over je gezondheid.

Met ‘Van Piep tot Stok’ richten de beide buren zich op een breed publiek dat in gezondheid en biowetenschap geïnteresseerd is!

De tentoonstelling duurt van 30 september 2011 t/m 25 maart 2012

toegangsprijzen
– € 5,- volwassenen
– € 2,50 kinderen 5 t/m 15 jaar, 65+ , studenten, CJP, groepen groter dan 10 personen
– gratis voor kinderen t/m 4 jaar, leden/donateurs, Museumkaart, Rotterdampas
– woensdag gratis voor kinderen t/m 15 jaar
– groepen groter dan 10 personen graag van tevoren aanmelden

Natuurhistorisch Museum Rotterdam