Terug naar programma

DvD Denkcafé: De crisis en ik 2012

Thu 15 December 2011
20:00Inschrijven nieuwsbrief

De financiële crisis is een feit maar wat de gevolgen voor ons nou precies zijn blijft onduidelijk. Vooral wat moet je nu wel of niet doen? Emigreren? Je spaargeld naar het buitenland sluizen? Lid worden van een vakbond? In een occupy-tent gaan zitten? Op deze avond komt een reeks sprekers aan het woord die hun licht laten schijnen over dergelijke vragen en vragen van het publiek beantwoorden.

Peter Verhaar, bekend van Pauw & Witteman en oprichter van de Alex Bank, legt uit of het verstandig is eigen financiële instituten op te richten, zoals bezorgde Amerikanen nu doen.

Journalist Brenda Stoter vertelt hoe de crisis zich nu al aandient in het alledaagse leven.

Activistisch denker Merijn Oudenampsen vertelt wat er te leren en verwachten valt van de Occupy-beweging.  

Leefbaar Rotterdam-raadslid Ronald Buijt spreekt over hoe de crisis een stad als Rotterdam treft en wat de politiek kan doen.

Financieel geograaf Ewald Engelen beschouwt de tijd na de crisis.

Hacker-activist Rop Gonggrijp geeft inzicht in de wereldcrisis die ons staat te wachten als deze financiële ellende voorbij is. Dat wordt de Moeder aller Crises!

De presentatie van deze avond is in handen van journalist Francisco van Jole en Mei Li Vos, oprichter van de AVV (Alternatief voor Vakbond). Clublepop draait na het denkcafé muziek om je uit je financiële dipje te halen!

Dit Denkcafé is een samenwerking van Arminius, Studium Generale Erasmus Universiteit en Joop.nl, de opinie- en nieuwssite van de VARA.

woensdag 18 januari 2011 | 20u | entree € 5 euro
Studenten, RdamPas en 65+ Pas gratis