Terug naar programma

DvD De Hardwerkende Rotterdammer! 2010

wo 17 juli 2024
field_543cf68e6c5fd



Plan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Laag betaalde banen brengen amper nog geld op, een uitkering levert bijna net zoveel op, qua koopkracht maakt het niet veel meer uit. ‘De Hardwerkende Rotterdammer’ is een debat over de beloning voor laaggeschoolde arbeid. Over wie hebben we het, wie is nou die zo vaak genoemde hardwerkende Rotterdammer? Arbeid eisen in ruil voor een uitkering lijkt voor de gemeente Rotterdam gewoongoed te worden. Is het dwangarbeid of is het heel normaal om ‘voor wat, hoort wat’ te eisen? Hoe wordt de koopkracht van de werknemers in de onderste loonschalen verbeterd?

Leefbaar Rotterdam en SP delen een gezamenlijke verontwaardiging over de armoedeval, maar kunnen ze het ook eens worden over concrete maatregelen? Leefbaar Rotterdam raadslid Ronald Buijt wil het armoedebeleid op de schop nemen en lastenverlichting doorvoeren zodat werken aantrekkelijker wordt. SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn vraagt zich af of er nog wel banen zijn voor mensen in de bijstand en vindt dat de lonen omhoog moeten in plaats van de uitkeringen omlaag. Debat met medewerking van:

Ronald Buijt, gemeenteraadslid Leefbaar Rotterdam
Leo de Kleijn, gemeenteraadslid Socialistische Partij
Will Tinnemans, auteur Onzeker bestaan, de rafelranden van de arbeidsmarkt.
Marcel Roele, wetenschapsjournalist
Ron van de Rhee, journalist TV Rijnmond gespreksleiding

Dit debat wordt georganiseerd door debatcentrum Arminius in samenwerking met Leefbaar Rotterdam en de Socialistische Partij.

Woensdag 15 december 2010 | 20.00 uur | toegang gratis

Deel 2