Terug naar programma

DRAAD: Piketty en voorverkiezing Stadsinitiatief

ma 24 juni 2024
field_543cf7096c5fePlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

De econoom Thomas Piketty veroorzaakte een wereldwijde hype. Piketty betoogt dat het hedendaagse kapitalisme zal uitlopen op een steeds grotere kloof tussen arm en rijk met allerlei negatieve gevolgen van dien, zoals meer criminaliteit. Hij wordt gezien als iemand die ‘links’ een nieuw verhaal geeft. Kan Piketty op de lange duur ervoor zorgen dat Rotterdammers meer links gaan stemmen? En wat betekenen Piketty’s voorstellen voor Rotterdam?

Verder presenteren de zes genomineerden van het stadsinitatief hun plannen waarmee ze drie miljoen euro in de wacht proberen te slepen en Rotterdam een stukje mooier willen maken. DRAAD organiseert een voorverkiezing: publiek en politici beoordelen de plannen, zodat nu al duidelijk wordt wie de grootste kanshebber is.

Met:

  • arbeidseconoom Ronald Dekker, die regelmatig optreedt in media als Nieuwsuur, RTLZ en Radio 1
  • Robin Fransman, adjunct-directeur Holland Financial Centre. Fransman was onlangs te zien in het programma Buitenhof (vanaf 37:15).
  • Antoinette Laan (VVD), Danielle Knieriem (CDA), Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam), Nourdin El Ouali en Aydin Peksert (NIDA), Jos Vereen (D66), Marco Heijmen (PvdA) en Tom Weerdmeester (SP) nemen plaats op de politicibank.

Deze editie een scherpe column van schrijver Vincent Cardinaal (Vers Beton). De presentatie is in handen van Francisco van Jole.

  dinsdag 24 juni | 20 u
entree € 5 | studenten en Rotterdampas € 2,50 

DRAAD wordt georganiseerd door Arminius en LOKAAL.