Terug naar programma

DRAAD: Over solidariteit #1 / Wat zijn we elkaar verschuldigd?

di 16 februari 2021
20:00Inschrijven nieuwsbrief

In aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen op 17 maart organiseren Arminius en LOKAAL een drieluik van de politieke talkshow DRAAD die in het teken staat van solidariteit. In de eerste editie bespreken we de bijstand.

Terwijl de ontluisterende feiten van de toeslagenaffaire nog nagalmen, dient een volgende affaire zich alweer aan: de bijstandsaffaire. Verhalen van harteloos en rechtlijnig toepassen van wet- en regelgeving schetsen een beeld van een stelsel dat toe is aan een grondige revisie.

In de wens misstanden zo snel mogelijk recht te zetten, worden we door politici en opiniemakers overstelpt met zeer praktische en goedbedoelde oplossingen. In deze DRAAD ligt de focus niet alleen op die misstanden en oplossingen, maar ook op de  fundamentele vragen: wat zijn we elkaar verschuldigd en waarom?

Met: Richard Moti (wethouder Werk & Inkomen), Trudie Knijn (hoogleraar interdisciplinaire sociale wetenschappen en co-auteur Streng en onrechtvaardig) en Anne Mieke Zwaneveld (gemeentelijke ombudsman) en een inleiding door Gijs van Oenen, universitair hoofddocent filosofie EUR.

In deel twee van de serie DRAAD: Over solidariteit zoomen we in op intergenerationele solidariteit, in deel drie staat internationale solidariteit centraal. Houd deze website in de gaten voor meer info.

Over DRAAD
DRAAD is dé politieke talkshow van Rotterdam. Het is de plek waar raadsleden elkaar informeel ontmoeten en waar bewoners en belanghebbenden zich kunnen verdiepen in thema’s die van belang zijn voor de stad en waar op (korte) termijn besluitvorming over plaatsvindt in het stadhuis. DRAAD is een samenwerking tussen LOKAAL en Arminius.