Terug naar programma

DRAAD: Europa en discriminatie in het Rotterdamse uitgaansleven

wo 19 juni 2024
field_543cf7096c5fePlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Op 22 mei zijn de Europese verkiezingen. Wat staat er deze verkiezing op het spel? Heeft de kiezer wel invloed op de koers van Europa? En wat is het belang van de verkiezingen voor Rotterdam? Euroscepticus Thierry Baudet, politiek analist Chris Aalberts en Flora Goudappel, Rotterdamse kandidaat voor het Europese Parlement (PvdA), geven hun visie.

Dave van der Wal werd in café Beurs geconfronteerd met anti-homo liederen. Yootha Wong Loi Sing diende een klacht in wegens discriminatie tegen het NRC Café. Clubeigenaar Aziz Yagoub ontving voor het eerst in drie jaar een klacht over zijn deurbeleid. Zijn dit incidenten of is er structureel meer discriminatie in het Rotterdamse uitgaansleven? Met o.a. Dave van der WalShannah Spoelstra (Panel Deurbeleid Rotterdam, RADAR) en Aziz Yagoub (eigenaar clubs Perron).

Nieuw in DRAAD: De politicibank. Elke aflevering is een speciale bank gereserveerd voor de Rotterdamse politici, die hun visie geven op de onderwerpen die behandeld worden. Met deze keer in ieder geval: Jos Verveen (D66), Sun van Dijk (SP) en een Anton Molenaar (Leefbaar Rotterdam).

De presentatie is in handen van Francisco van Jole, huiscolumnist Chris Aalberts geeft zijn ongezouten mening over een actueel thema.

dinsdag 29 april | 20 u
entree € 5 | € studenten en Rotterdampas € 2,50

DRAAD wordt georganiseerd door Arminius en LOKAAL.