Terug naar programma

DRAAD | De coalitieonderhandeling en de Hofbogen

wo 19 juni 2024
field_543cf7096c5fePlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Zes dagen na de verkiezingen vindt DRAAD plaats, op het moment dat de onderhandelingen in volle gang zijn! De kopstukken zullen speerpunten inleveren en breekpunten formuleren. Welke dit zijn en hoe dit zijn weerslag heeft op de nieuwe collegeperiode en de stad, dat vertellen Coolsingelwatchers Mark Hoogstad (AD Rotterdams Dagblad) en Henrik Willem Hofs (NOS).

Hoop voor de Hofbogen?
Ook is er aandacht voor de impasse rondom de Hofbogen. De oude spoorlijn wordt met veel sentiment al jaren bezongen om zijn potentieel als creatieve hotspot. Leuk allemaal, maar dat kost geld. De kleine ondernemers hoesten dat niet zomaar op, de corporaties mogen niet, en de gemeente wil zijn vingers er niet aan branden. Hoe langer wordt gewacht, hoe meer verloedering, hoe meer kosten en hoe minder investeerders. Hoog tijd om hierover het gesprek aan te gaan, want tijdens de volgende collegeperiode moet de gemeente ‘iets’ met het geliefde monument, anders is het een enkeltje aftakeling. De architectuurhistorici Annuska Pronkhorst en Simone Rots van Crimson vertellen over hun onderzoek naar een mogelijke oplossing voor de renovatie van dit rijksmonument. De politici Theo Coşkun (SP) en Nils Berndsen (D66) van de partijen die de afgelopen verkiezingen sterk hebben gewonnen en ondernemer Martijn Ooms geven hun visie.

De presentatie is in handen van Francisco van Jole, huiscolumnist Chris Aalberts geeft zijn ongezouten mening over een actueel thema.

DRAAD is dé politieke talkshow over alles waar het hart van de Rotterdammer sneller van slaat. Elke laatste dinsdag van de maand wordt u bijgepraat over de politieke actualiteit, ontmoet u Rotterdamse politici en hoort u het laatste nieuws uit de wandelgangen en achterkamertjes van het stadhuis. Dit alles onder het genot van muziek, een scherpe column, een drankje en uiteraard bitterballen. DRAAD is een samenwerking van LOKAAL en Arminius.