Terug naar programma

Draad: Beste politicus van Rotterdam 2021

di 14 december 2021
20:00

entree
Zaal 7,50 / livestream 7,50

studenten en Rotterdampas
5,00 (zaal)

Zaal- en Livestream Tickets
Inschrijven nieuwsbrief

Wie mag zich een jaar lang ‘Beste politicus van Rotterdam’ noemen?

De gemeenteraad, het hoogste orgaan van Rotterdam, bepaalt voor iedereen heel veel van het dagelijks leven. Dat doen de 45 gemeenteraadsleden samen, maar de een zit vaker en steviger aan de knoppen dan de ander. Welke Rotterdamse politicus bepaalde het meest de agenda? Wie was leidend in de publieke opinie? En: wie kreeg het meest voor elkaar?
De jury, bestaande uit Jan-Roelof  Visser (RTV Rijnmond), Ewoud Kieviet (NOS), Eeva Liukku (Vers Beton) en Peter Groenendijk (AD/Rotterdams Dagblad), beslist wie zich een jaar lang beste politicus van Rotterdam mag noemen.

De genomineerden worden binnenkort bekend gemaakt.

Verder blikken de aanwezige juryleden tijdens dit programma terug op de afgelopen vier jaar. Wat waren bepalende beslissingen en momenten? Wat mogen we nooit vergeten? Wat ging goed en wat kan beter? Wat geeft de jury, met gemeenteraadsverkiezingen in aantocht, graag ter overweging mee aan (aanstaande) raadsleden, burgemeester en wethouders voor de komende raadsperiode?

Tot slot uiteraard  een nieuwe editie van De Grote Ken Je Stad En Politiek Quiz!

 

De verkiezing Beste Politicus van Rotterdam vindt elk jaar aan het einde van het jaar plaats en is een initiatief van de Rotterdamse politieke pers en het Periklesinstituut en wordt mede mogelijk gemaakt door Arminius en LOKAAL.

Eerdere winnaars waren o.a. Ruud van der Velden (Partij voor de Dieren, 2020) Gerben Vreugdenhil (Leefbaar Rotterdam, 2019), Vincent Karremans (VVD, 2018), Jeroen van der Lee (PvdD, 2017) Sven de Langen (CDA, 2016), Nourdin El Ouali (NIDA, 2015), Hugo de Jonge (CDA, 2014), Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam, 2013), Maarten van de Donk (VVD, 2011) en Leo de Kleijn (SP, 2009).

 

Coronamaatregelen en livestream tickets
Voor het bezoeken van evenementen van Debatpodium Arminius is een coronatoegangsbewijs nodig. Houd bij de entree ticket, corona app en legitimatie bij de hand om zo soepel mogelijk naar binnen te kunnen.

Er zijn voor deze avond twee soorten kaarten: zaaltickets en livestream tickets. Met livestreamtickets is het mogelijk vragen te stellen aan de sprekers. Nadat je een livestream ticket gekocht hebt, ontvang je automatisch een ticket-mail met daarin de link naar de livestream. Niet ontvangen? Check je spambox en/of controleer je andere mailboxen. Mail anders naar publiciteit@arminius.nl. Ingeval van onverwachte nieuwe coronamaatregelen kunnen zaaltickets worden omgezet in livestream tickets. Restitutie van tickets is helaas niet mogelijk.

Bekijk ook de andere programma’s in Arminius.